Rozhovory

„TRESTNÉ STŘÍLENÍ? PŘIPRAVENOST A ZÁROVEŇ I IMPROVIZACE,“ USMÍVÁ SE JAN SMOLA

„TRESTNÉ STŘÍLENÍ? PŘIPRAVENOST A ZÁROVEŇ I IMPROVIZACE,“ USMÍVÁ SE JAN SMOLA

11. 12. 2023 Rozhovor s Janem Smolou

Dva góly ze dvou nájezdů. Touto stoprocentní úspěšností se po sobotním utkání může pochlubit Jan Smola. První samostatný únik proměnil přesnou střelou v oslabení, čímž nastartoval gólový koncert Medvědů. Podruhé děčínský forward skóroval po faulu na něj v nařízeném trestném střílení, při kterém zvolil jiné řešení, a to kličku do bekhendu. Grizzly se s Kobrou nemazlili, a i díky příspěvku rychlého útočníka vyprovodili soupeře s desetigólovým přídělem.

Máte za sebou gólově velmi povedené utkání, jak velká spokojenost panuje?
Spokojenost je veliká. Až na ten začátek, kdy se nám první třetina moc nepovedla. Ale pak jsme se zvedli a zápas dovedli do vítězného konce.

Kde jsi viděl hlavní příčinu nepovedeného úvodu?
Těžko říct, asi jsme čekali, co Kobra udělá a zbytečně jsme vyčkávali. Možná to byla špatná připravenost v našich hlavách. Kdybychom na ně vlítli jako ve druhé třetině, tak si myslím, že jsme mohli mít zápas ve vlastních rukách dřív. Nakonec jsme to podchytili ve druhé části.

V ní jste dominovali a soupeři nasázeli pět branek, co za tím stálo?
Padly nám tam nějaké góly, ten na 2:1 v oslabení nám určitě pomohl. Když se dají nějaké branky, tak roste sebevědomí a hraje se mnohem líp. Věřili jsme si na puku a Kobru jsme ve druhé třetině vůbec k ničemu nepustili.

Ty sám ses na výhře podílel dvěma góly. První jsi vstřelil v oslabení, když jsi ujel, věděl jsi hned, že zkusíš vystřelit?
Jo určitě, věděl jsem, že budu střílet.

Druhý gól jsi dal z nařízeného trestného střílení, měl jsi dopředu promyšlený, co uděláš?
Bylo to tak napůl. Chtěl jsem udělat kličku a pak to zaseknout do forhendu, ale viděl jsem, že gólman zůstal na levý tyčce, tak jsem to strhl zpátky do bekhendu a naštěstí se na druhou stranu nepřesunul. Takže to byla taková připravenost a zároveň i improvizace. Naštěstí to vyšlo.

Je tahle výhra takovou náplastí za poslední utkání, které se sice nevyvíjelo dobře, ale pak v něm moc nechybělo k bodům?
Určitě, výhra je důležitá. Dokázali jsme napravit, navíc takovým výsledkem, prohru s Benátkami. Chyběl nám jeden gól a byla to ohromná škoda, že se nám nepovedlo vyrovnat. Tahle výhra je taková náplast. Dokázali jsme si, že umíme hrát líp než ty první dvě třetiny proti Benátkám.

Nyní máte před sebou dva venkovní duely, první z nich odehrajete ve Vrchlabí, kde vás určitě nečeká nic jednoduchého, že?
Ve Vrchlabí to bude určitě těžký, hraje se tam nepříjemně, mají menší halu, chodí tam fanoušci. Doma jsou silní, Vrchlabí je velice dobře bruslařsky připravené a umí být i nepříjemné, takže to bude určitě těžký. Ale věřím, že s naším týmem a našimi schopnostmi tam dokážeme uhrát nějaké body.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod