Preview

GRIZZLY MÍŘÍ DO PRAHY ODVRÁTIT PRVNÍ MEČBOL

GRIZZLY MÍŘÍ DO PRAHY ODVRÁTIT PRVNÍ MEČBOL

15. 3. 2024 PREVIEW

S těžkým úkolem, ale s jasným cílem, vyrazí Grizzly v sobotu do hlavního města ke třetímu osmifinálovému střetnutí. Obě předchozí Děčín prohrál, takže v Praze bude potřebovat jednoznačně uspět a odvrátit první mečbol Letňan. Půjde o všechno, protože porážka bude pro Medvědy znamenat konec sezóny. Sobotní souboj, ve kterém děčínští hokejisté rozhodně nechají všechno, začne v 18:30. Nenechte hráče ve štychu a přijeďte jim opět připravit domácí atmosféru.

Druhý osmifinálový duel
Start do druhého osmifinálového mače měl lepší Děčín, jenomže aktivita jim branku nepřinesla. Naopak Letňanům se povedlo hned zkraje druhé části otevřít skóre, což na nějakou dobu Medvědy utlumilo. Do třetí třetiny vstoupil děčínský soubor v nelehké situaci, neboť hosté vedli už o dva góly. Drama mohla přinést trefa Nikolaje Parshakova, ale nestalo se tak. Letci totiž vzápětí opět odskočili a zbytek zápasu už si pohlídali.


HC Děčín – HC Letci Letňany 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a asistence: 43. Parshakov (T. Nezbeda, Zedek) – 21. Sklenář (Korčák, Poppel), 38. Poppel (Korčák), 44. Turek (Arnošt, Mrňa), 56. Pšenička (Poppel, Korčák)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Jursa, Postl – Nowák, Hruška, Parshakov

Sestava Letňan:
Nečas (J. Němeček) – Z. Fiala, L. Chalupa (A), Hamšík, D. Němeček, Gurjevskij, Drtina, Ducháč – Poppel, Sklenář (A), Korčák – Mrňa, Arnošt (C), Turek – Kysela, Labuzík, Pšenička – Theimer, Mácha, Vacín – Poul


Koho sledovat
Motivaci proti svému mateřskému celku má velkou, což ukázal v obou osmifinálových duelech, ve kterých bodoval. I ve vzájemných zápasech během základní části byl obránce Jan Zedek nejproduktivnějším hráčem Děčína. Pomůže Medvědům vrátit sérii opět na sever?

Nejproduktivnějším hokejistou vzájemných utkání v celé základní části byl Petr Poppel. Letňanský útočník se prosadil v prvním měření sil a včera třemi body táhl pražský soubor k dalšímu vítězství.


Program osmifinále
Úterý 12.3. 18:00 - HC Letci Letňany vs. HC Děčín 6:2
Čtvrtek 14.3. 18:00 - HC Děčín vs. HC Letci Letňany 1:4
Sobota 16.3. 18:30 - HC Letci Letňany vs. HC Děčín
Pondělí 18.3. 18:00 - HC Děčín vs. HC Letci Letňany
Středa 20.3. - HC Letci Letňany vs. HC Děčín


Partneři

Více
Úvod