Rozhovory

„JSEM RÁD, ŽE MŮŽU POMOCT DĚČÍNU,“ POVĚDĚL ONDŘEJ POSTL. JAK SE OHLÍŽÍ ZA ČTVRTEČNÍM ZÁPASEM?

„JSEM RÁD, ŽE MŮŽU POMOCT DĚČÍNU,“ POVĚDĚL ONDŘEJ POSTL. JAK SE OHLÍŽÍ ZA ČTVRTEČNÍM ZÁPASEM?

15. 3. 2024 Rozhovor s Ondřejem Postlem

I druhý osmifinálový duel skončil pro Děčínské porážkou. Grizzly předvedli bojovný výkon a vypracovali si řadu šancí, jenže na Letňany to opět nestačilo. I přes prohru zůstane tento mač v paměti Ondřeje Postla, jenž se k Děčínu připojil po vypadnutí litvínovské juniorky z play-off. Pro děčínského odchovance šlo totiž o vůbec první soutěžní zápas v seniorském hokeji. Jak se devatenáctiletý útočník dívá na možnost prodloužit si sezónu, kde viděl důvody prohry a co poradil Medvědům k třetímu souboji?

Začnu nejdříve u tebe, v litvínovské juniorce máte dobojováno, jsi rád, že sis mohl prodloužit sezónu?
Určitě, jsem rád, že nemusím teď jenom trénovat a můžu pomoct Děčínu, kde jsem začínal.

Jak se vůbec seběhlo, že bys za Děčín naskočil do play-off, to bylo asi hodně narychlo, že?
Ano bylo to narychlo. S Litvínovem jsme odehráli poslední zápas play-off a po něm mi zavolal pan Havlíček, jestli se nechci připojit k Děčínu, což jsem uvítal a souhlasil.

Měl jsi za sebou jeden trénink a hned jsi naskočil do zápasu v seniorském hokeji, navíc do play-off. Jaký to byl pro tebe skok?
Druhá liga je trochu jiná než ta juniorská, není to zas tak rychlý, ale hráči jsou zkušení a vědí, kde mají stát. Takže v první třetině jsem si musel trošku zvykat, ale potom už to šlo.

Stihl jsi být nervózní?
Možná trošku v kabině, ale když jsme začali hrát, tak už ne.

Co na to říkal tvůj táta, jedna z legend děčínského hokeje, že nastoupíš v soutěžním zápase za HC Děčín.
Samozřejmě táta je rád, že jsem taky mohl nastoupit za Děčín. Radil mi, jak mám hrát a říkal, ať makám a ať si to užiju.

Letňany bohužel vyhrály i druhé měření sil, jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Podle mě jsme neodehráli zas tak špatný zápas, nedali jsme šance, které jsme měli. Letňany dobře bránily, ve třetí třetině stály ve čtyřech na modrý a my jsme na to nedokázali zareagovat, a proto jsme dali jen jeden gól.

Jediný váš gól znamenal snížení, nicméně soupeř na to bleskově odpověděl. Byl to moment, který definitivně rozhodl?
Asi ano. Když jsme dali gól na 1:2, tak samozřejmě na naší střídačce byla euforie, ale potom jsme to moc nezvládli. Na ledě jsme byli dlouho a nechali jsme volného hráče za bránou, který pak vyjel a dal gól. Taková chyba se nemůže stát.

V sobotu budete odvracet první mečbol soupeře. Vy jste to měli v Litvínově letos podobný, taky jste prohrávali 0:2, ale třetí duel jste zvládli, tak co bys poradil děčínské kabině?
Určitě se to dá zvládnout, i když je to 0:2 na zápasy. S Litvínovem jsme taky první dvě utkání prohráli a pak jsme doma vyhráli. Musíme věřit, že jsme lepší než Letňany.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod