Zápasy - A-tým

ANI VE DRUHÉM STŘETNUTÍ NENAŠLI GRIZZLY RECEPT NA LETŇANY

ANI VE DRUHÉM STŘETNUTÍ NENAŠLI GRIZZLY RECEPT NA LETŇANY

15. 3. 2024 REPORTÁŽ

Ani ve druhém osmifinálovém duelu se nepovedlo Medvědům zdolat pražského protivníka a před zraky domácích fanoušků prohráli 1:4. Letňanům pomohla druhá třetina, a i když na začátku té poslední zadělal na drama Nikolaj Parshakov, reakce hostů byla blesková a definitivně odzbrojila děčínskou družinu. Následný závěr už si Letci pohlídali. Série se v sobotu přesune do hlavního města, kde Grizzly budou potřebovat uspět, aby odvrátili konec sezóny.

První třetina se hrála ve vysokém tempu, ale žádné góly v ní vidět nebyly. Největší šance přinesly až její závěrečné minuty, konkrétně patnáctá, ve které orazítkovaly Letňany tyč děčínské brány. Medvědi kontrovali možností v následné minutě, kdy Jan Smola uvolnil Nikolaje Parshakova, jenž byl velmi blízko gólmanovi, ale toho nepřekonal. V předposlední minutě prvního dějství předvedl parádní sólo skoro přes celé hřiště David Černý, nicméně jeho průnik zastavil Vojtěch Nečas.

První branka zápasu padla hned z kraje druhé části. Letňanský Jakub Sklenář nabral podél mantinelu velkou rychlost, projel až k brankáři a toho překonal švihem do horního rohu – 0:1. Ve 22. minutě zahrozil Jan Smola, když si dojel svou střelu, ale následnou dorážku chytil gólman. Ve 25. minutě se zaskvěl Lukáš Lavinger, který se skvěle přesunul proti zakončení Pavla Mrni. Ve 27. minutě měl obrovskou šanci Dominik Kučera, jenž byl na hraně kruhu zcela volný, jenomže jeho pokus šel jen do boční sítě. V čase 37:07 Letci zdvojnásobili své vedení, Petr Poppel ujel všem a Lavingera překonal střelou nad lapačku – 0:2.

Hokejistům Děčína se povedlo v čase 42:54 snížit. Velkého závaru před hostující brankou využil aktivní Nikolaj Parshakov a dal Medvědům naději – 1:2. Tu však za necelou minutu utnul Štěpán Turek, když vyjel zpoza brány a následnou ranou propálil gólmana – 1:3. Podobnou akcí se ve 48. minutě prezentoval i děčínský Smola, jenže jeho zakončení šlo těsně nad. V 52. minutě se krásně proháčkoval až před bránu Jan Tůma, avšak na Nečase si nepřišel. Definitivní úder Děčínu zasadil Tomáš Pšenička, jenž se dostal k odraženému kotouči a překonal Lukáš Lavingera – 4:1.

HC Děčín – HC Letci Letňany 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Branky a asistence: 43. Parshakov (T. Nezbeda, Zedek) – 21. Sklenář (Korčák, Poppel), 38. Poppel (Korčák), 44. Turek (Arnošt, Mrňa), 56. Pšenička (Poppel, Korčák)

Sestava Děčín:
Lavinger (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Tomšík, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, J. Tůma, Macek – Černý, Jursa, Postl – Nowák, Hruška, Parshakov

Sestava Letňan:
Nečas (J. Němeček) – Z. Fiala, L. Chalupa (A), Hamšík, D. Němeček, Gurjevskij, Drtina, Ducháč – Poppel, Sklenář (A), Korčák – Mrňa, Arnošt (C), Turek – Kysela, Labuzík, Pšenička – Theimer, Mácha, Vacín – Poul

Ohlas trenéra Davida Švagrovského:
„Myslím si, že jsme měli relativně dobrou první třetinu, kdy si troufám říct, že jsme byli o kousek lepší, ale neproměnili jsme šance. Hodně nás zabrzdil gól zkraje druhé třetiny, ten nás srazil dolu. Pak jsme se do toho vrátili gólem na 1:2 a i celý stadion ožil, bylo to znát. Bohužel vzápětí jsme dostali gól na 1:3 a tam si myslím, že se zápas lámal. Soupeř se zkušeností, kterou má, tak si i přes veškerou naši snahu a vypětí všech sil, závěr pohlídal a měl ho pod kontrolou. Na druhou stranu je potřeba říct, že oproti prvnímu zápasu byl progres na ledě obrovský a za to je kluky potřeba určitě pochválit. Bojovnost, nasazení a emoce byly excelentní, ale hraje se na výhry a my v sérii prohráváme 0:2. Věřím strašně moc v charakter a sílu kabiny a do Prahy jedeme vyhrát, abychom vrátili sérii zpátky do Děčína.“


Partneři

Více
Úvod