Rozhovory

„MĚLI JSME DOBRÝ POHYB, PŘIHRÁVKY A VŠE NÁM VYCHÁZELO,“ POCHVALOVAL SI SOUHRU TŘETÍ LAJNY BOHUSLAV NOWÁK

„MĚLI JSME DOBRÝ POHYB, PŘIHRÁVKY A VŠE NÁM VYCHÁZELO,“ POCHVALOVAL SI SOUHRU TŘETÍ LAJNY BOHUSLAV NOWÁK

16. 2. 2023 Rozhovor s Bohuslavem Nowákem

Skvělým výkonem se ve včerejším zápase s Jabloncem prezentovala třetí formace, když se postarala o tři branky. A právě díky jejímu vydatnému příspěvku Grizzly vyhráli 4:1 nad Jabloncem. Dva zásahy si připsal Bohuslav Nowák, pro kterého šlo o nejpovedenější utkání za A-mužstvo. Kapitán děčínské juniorky nejprve otevřel skóre a ve druhé části pak přidal třetí gólový zápis Děčína. Za svůj počin byl na konci duelu vyhlášen nejlepším hráčem Medvědů. Osmnáctiletý forward má v probíhajícím ročníku na kontě už tři trefy a všechny, včetně své premiérové, poslal do sítě jabloneckých Vlků.

Bóďo, jak se ohlížíš za včerejším zápasem s Jabloncem?
Z naší strany to byl určitě dobrý zápas a myslím si, že jsme utkání odehráli skvěle. V takovém výkonu musíme dál pokračovat, abychom měli co nejlepší výsledky.

Kde jsi viděl hlavní klíč ke třem bodům?
Myslím si, že po první třetině byl náš výkon lepší. Ve druhé části jsme nasadili lepší tempo, lépe hráli a měli dobrý pohyb. Takže ve druhé třetině se rozhodlo.

Jablonec přijel v oslabené sestavě, tedy hlavně v útoku jim chyběli hráči. Bylo to na nich znát?
Myslím, že ano. Říkal jsem si, že zápas nebyl jednodušší, ale jiný, než když jsem proti nim hrál naposledy.

O výhře rozhodla třetí formace, kde jsi nastoupil. Ty sám jsi dal dvě branky, jak jsi spokojený se svým i vaším výkonem?
Se svým výkonem jsem spokojený a s výkonem naší lajny taky. Měli jsme dobrý pohyb, přihrávky a vše nám vycházelo. Máca (Aleš Macek) mi nahrál na oba góly, takže to bylo suprový.

Premiérovou branku za Áčko jsi dal v lednu právě proti tomuto soupeři. Je Jablonec tvým oblíbeným soupeřem?
Nedá se to tak říct, ale poštěstilo se mi, když jsem proti nim hrál.

Pomýšlel jsi po dvou gólech na hattrick?
Přemýšlel jsem nad tím, ale hlavně jsem nechtěl udělat zbytečnou chybu tím, že bych se hnal za gólem a pak bychom z toho třeba inkasovali.

Jak v Chebu, tak i včera proti Jablonci rozhodla o výhře mladá formace. Je to dobrý signál před vrcholem nadstavby, že góly nestojí pouze na zkušených nebo na první lajně?
Určitě ano. Nám mladým to dává dobrý pocit, že nám to jde, nemusíme pořád spoléhat na zkušené hráče a můžeme k výhrám přispět i my sami.

V neděli máte v Regionální lize juniorů menší derby s Varnsdorfem, jak vyhlížíš tento duel?
Dva zápasy se nám už odložily, takže teď na ně vlítneme a budeme se ze všech sil snažit vyhrát. I když nás je málo, protože máme marodku, tak se pokusíme vyhrát.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod