Rozhovory

„LAJNA ZKUŠENÝCH HRÁČŮ TO VZALA NA SEBE,“ VIDĚL KLÍČ K VÝHŘE PAVEL GOTTFRIED

„LAJNA ZKUŠENÝCH HRÁČŮ TO VZALA NA SEBE,“ VIDĚL KLÍČ K VÝHŘE PAVEL GOTTFRIED

9. 2. 2023 Rozhovor s Pavlem Gottfriedem

Děčín nezaváhal a ve středečním duelu s Hronovem vyhrál přesvědčivě 7:3. Medvědi si náskok vybudovali v prvních dvou třetinách, které nabídly gólovou divočinu a padlo při nich dohromady devět branek. Asistenci u pátého zásahu si připsal Pavel Gottfried, jenž mohl o pár minut později i sám skórovat, ale puk od něj směřující do brány odvrátil na brankové čáře hronovský hráč. Dvaadvacetiletý bek nastoupil v útoku, kde to pro něj není žádnou novinkou a jak sám říká, střídání postů mu nedělá problém.

Pavle, co bylo tím hlavním klíčem k výhře v Hronově?
Myslím si, že jsme začali dobře už od první třetiny, a hlavně lajna zkušených hráčů to vzala na sebe, což nám hrozně pomohlo. My mladí jsme se potom k tomu přidali, a nakonec to ubojovali.

V první půlce byla k vidění gólová divočina, čím si to vysvětluješ?
Bylo to hlavně tím, že jsme Hronov skoro celý zápas tlačili a góly nám dal soupeř v podstatě ze dvou brejků a z naší jediný nedůraznosti v obranném pásmu. Jinak si myslím, že Hronov moc šancí neměl.

Bylo těžké si dávat pozor na jejich brejky?
Bylo to složité, protože naši obránci se snažili nabízet se blíž k bráně. Jednou tam byl špatný odraz a soupeř se díky tomu dostal do brejku. U druhého gólu šli naši beci střídat, hronovský hráč plácl do puku a díky tomu jel další sám na bránu. Takže jsme dostali takové dva smolné góly.

Kdy se zápas definitivně zlomil?
Myslím si, že ve druhé třetině po rychlém nástupu, kdy jsme dali dva slepené góly a Hronov díky tomu už neměl moc šancí na to, aby se zápasem něco udělal.

Na výhře ses podílel asistencí, ale mohl si i skórovat, protože od tebe puk směřoval do odkryté branky. Co chybělo ke gólu?
Já jsem puk do brány nasměroval nohou a chtěl ho ještě dorazit hokejkou, ale bohužel jsem na něj nedosáhl a jejich hráč kotouč odvrátil na brankové čáře.

Často v sestavě střídáš obranu s útokem, jak ti tohle měnění postů vyhovuje?
Jsem na to zvyklý, už takhle hraji v podstatě dva roky a nedělá mi to žádný problémy. Když jsem v útoku, tak stejně hraji levé křídlo zezadu, takže vím, kde se v obranném pásmu pohybovat.

V sobotu míříte do Chebu, kde vás čeká těžké utkání po dlouhé a náročné cestě. Co bude důležité pro úspěch?
Musíme začít stejně dobře jako v Hronově, hlavně podat kvalitní týmový výkon a nenechat se rozhodit jejich ruskými hráči, kteří se nás neustále snaží vyprovokovat.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod