Rozhovory

„PŘÁL BYCH SI, ABY PŘIŠLO CO NEJVÍC LIDÍ,“ ŘÍKÁ JEDEN Z ORGANIZÁTORŮ SOBOTNÍ AKCE PETR VOŘÍŠEK

„PŘÁL BYCH SI, ABY PŘIŠLO CO NEJVÍC LIDÍ,“ ŘÍKÁ JEDEN Z ORGANIZÁTORŮ SOBOTNÍ AKCE PETR VOŘÍŠEK

8. 2. 2023 Rozhovor k sobotní exhibici

Již tuto sobotu se na zimním stadionu v Děčíně sejdou legendy děčínského a českého fotbalu včetně vicemistrů Evropy či vítězů Ligy mistrů, aby nastoupili k hokejovému utkání. Začátek exhibičního mače je naplánován na 14:45. Součástí této akce bude i autogramiáda, která proběhne po zápase. Takže je na co se těšit. Dorazte v sobotu na zimák a užijte si toto nevšední odpoledne. Jistě půjde o skvělý zážitek.

V sobotu proběhne na zimním stadionu hokejové utkání fotbalových gard. Jak se vůbec zrodila myšlenka této akce?
Je to nápad bývalých fotbalových hráčů, kteří hráli za pana Pelikána v Děčíně. Už je to asi 25 let, co tady pan Pelikán ukončil činnost a od té doby se tihle hráči společně scházejí vždycky před Vánoci, aby si zahráli fotbálek a popovídali si. A k tomu ještě vymysleli to, že si můžeme společně zahrát hokej, protože většina fotbalistů hraje hokej a je to pro nás taková sranda. Napadlo nás, že bychom k tomu mohli pozvat i legendy českého fotbalu, které po konci svých kariér také rádi hrají hokej. Bude to určitě strašně fajn akce i pro celý Děčín.

V předstihu bylo oznámeno, že se diváci mohou těšit třeba na Vladimíra Šmicera, Karla Poborského nebo Milana Baroše. Můžete odhalit, jaká další hvězdná jména dorazí?
Měl by dorazit Tomáš Ujfaluši, Jirka Novotný, Láďa Vízek, Patrik Berger, Horst Siegl nebo Honza Koller. Samozřejmě se stává, že to někdo odvolá, protože nemůže, ale těch známých osobností bude opravdu dost.

Bylo těžké dostat sem do Děčína takové osobnosti?
My jsme to dělali už minulý rok a ty kluky, kteří sem dorazí, to strašně chytlo. Na každou takovou akci, která je navíc pro diváky a kde si můžou zahrát zase proti někomu jinému, se vyloženě těší. Mají opravdu zájem sem přijet, navíc do takové hezké haly. Když by dorazilo co nejvíc lidí, tak bude i skvělá atmosféra, a to oni přesně chtějí.

Bude součástí akce i autogramiáda?
Určitě, po utkání bude autogramiáda. Je to taková povinnost a kluci, kteří sem přijedou, tak se na to těší. Když přijdou lidi, tak po zápase připravíme nějaké stoly a uděláme autogramiádu nebo bude možnost si udělat i nějakou fotku.

Je v plánu i nějaký doprovodný program?
Minulý rok jsme něco vymýšleli, ale letos nic dělat k zápasu nebudeme. Lidi, co to organizovali, tak z toho měli akorát blázinec. Navíc loni moc lidí nepřišlo, tak nám to přišlo zbytečný. Takže klasický hokejový zápas a potom autogramiáda.

Tyto exhibiční akce jsou často spojeny i s dobrou věcí. Bude tomu i při té sobotní v Děčíně?
Peníze, co se vyberou, tak půjdou na dobrou věc, akorát ještě v tuhle chvíli nevíme kam. Jestli se tedy nějaké peníze vyberou, tak se v kabině dohodneme, kolik a na co nebo na koho se dají.

Chtěl byste ještě něco dodat k této akci?
Velmi bych si přál, aby přišlo co nejvíc lidí, protože si myslím, že takové akce v Děčíně, ať už je to hokej, basket nebo fotbal, jsou strašně důležitý, aby si lidi zase našli cestu ke sportu. Myslím si, že to bude skvělá akce a my všichni, i Pelikáni, si strašně přejeme zase zažít takovou tu hezkou atmosféru, při které se fandilo Děčínu a mělo to nějaký smysl.


Děkujeme za rozhovor



Partneři

Více
Úvod