Zápasy - A-tým

MEDVĚDI ÚŘADOVALI V HRONOVĚ. ŘÁDIL PĚTIBODOVÝ MICHAL TRÁVNÍČEK

MEDVĚDI ÚŘADOVALI V HRONOVĚ. ŘÁDIL PĚTIBODOVÝ MICHAL TRÁVNÍČEK

9. 2. 2023 Report: Děčín porazil Hronov

Děčínští hokejisté mají za sebou povedené vystoupení v Hronově, kam zajížděli v rámci 8. kola nadstavby. První polovina zápasu nabídla gólovou divočinu, při které padlo celkem devět branek. V té druhé naopak jen jedna. Medvědi si po výhře 7:3 přivezli další tři body a díky ztrátám obou konkurentů v boji o předkolo zase o něco stáhli bodovou ztrátu. Ve Wikov aréně řádil zejména kapitán Michal Trávníček, jenž byl u pěti gólů.

Po pár sekundách se opřel do střely děčínský David Tůma a nastřelil tyč. V šesté minutě dostal David Tůma přihrávku za obranu, ale v úniku nezamířil přesně. V té samé možnosti se posléze ocitl i Jan Cikhart, nicméně jeho pokus zlikvidoval Jakub Tichý. První změna skóre přišla v čase 7:31 při přesilovce Děčína. Adam Charvát se rozhodl na ose hřiště vystřelit a udělal dobře, neboť propálil gólmana – 0:1. Přesně o dvě minuty později Medvědi zdvojnásobili své vedení. Michal Trávníček se blýskl individuální akcí, při níž obešel dva protihráče, poté našel před bránou Davida Tůmu a ten přesně zakončil – 0:2. V čase 12:04 vsítil Děčín už třetí gól. Kapitán Trávníček s Davidem Tůmou zakombinovali za brankou, potom druhý jmenovaný nahrál na Tomáše Faigla, který prostřelil Tichého. Hronov se prosadil poprvé v čase 16:59, když Davit Putz nedal v úniku šanci brankáři – 1:3.

Druhou třetinu začali Medvědi aktivně a přidali další dva slepené zásahy. Nejprve se trefil Jan Tůma, jenž vybojoval kotouč a poté parádní svižnou ranou vymetl pavučiny – 1:4. Za dalších 21 sekund vybídl Cikhart zpětnou přihrávkou ke skórovaní Davida Černého a ten rozvlnil síť – 1:5. Ve 23. minutě ujel Norair Hovsepjan, avšak Lukáš Lavinger mu kličku vychytal. V čase 24:04 domácí korigovali, když Filip Štrombach v úniku zamířil do horního růžku – 2:5. V čase 26:17 už to bylo jen o dvě branky, jelikož se Aršlan Achmeťanov prosadil střelou z hranice kruhu – 3:5. V té samé minutě měli Děčínští dvě tutovky. Nejdříve dorážku Pavla Gottfrieda do prázdné zachytil před čárou jeden z obránců. Hned nato se dostal do samostatného nájezdu Cikhart, ovšem na Tichého si zase nepřišel. V čase 27:54 se při hře 4 proti 4 prosadili Grizzly. Krásnou souhru na jeden dotek zakončil Michal Trávníček – 3:6. Ve 34. minutě se v oslabení vydali do brejku dva na jednoho Tomáš Faigl s Davidem Tůmou, jenomže ránu druhého jmenovaného brankář vyrazil.

Zkraje třetí části se v oslabení ocitl v samostatném úniku Tomáš Faigl, ale jeho pokus skončil na tyči. Ve 48. minutě zahrozil Hronov z protiútoku, když na konci akce stál zakončující Hovsepjan, jenže Lavinger se skvěle přesunul a zasáhl. V 51. minutě dostali Grizzly možnost pětiminutové přesilové hry a tu odstartoval gólem David Tůma, který prostřelil Tichého z mezikruží – 3:7. O pár sekund později v dalším úniku neuspěl Hovsepjan, neboť blafák poslal do tyče. Zbytek zápasu už se jen dohrával, protože bylo jasné, že Děčín získá všechny tři body.

HC Wikov Hronov – HC Děčín 3:7 (1:3, 2:3, 0:1)

Branky a asistence:
17. Putz (Achmeťanov), 25. Štrombach (Pavelka), 27. Achmeťanov (Putz) – 8. Charvát (Trávníček, Brož), 10. D. Tůma (Trávníček), 13. Faigl (D. Tůma, Trávníček), 22. J. Tůma (L. Nezbeda, Kučera), 22. Černý (Cikhart, Gottfried), 28. Trávníček (Faigl, Charvát), 51. D. Tůma (Trávníček, Charvát)

Sestava Hronova:
Tichý (Lequin) – Pavelka, Amirov, Zachariáš, Křivohlávek, Salnikov, Exner (C), Veselý – Achmeťanov, Poppel (A), Subbotin – Putz, Hovsepjan (A), Minařík – Przybyla, Štrombach

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Černohorský, Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Cikhart, Černý, Gottfried


Partneři

Více
Úvod