Rozhovory

„BOD JE MÁLO, Z TOHOHO UTKÁNÍ JSME MĚLI ZÍSKAT TŘI,“ MRZÍ AUTORA HATTRICKU DAVIDA TŮMU

„BOD JE MÁLO, Z TOHOHO UTKÁNÍ JSME MĚLI ZÍSKAT TŘI,“ MRZÍ AUTORA HATTRICKU DAVIDA TŮMU

7. 10. 2024 Rozhovor s Davidem Tůmou

V regionálním souboji s Kadaní museli Medvědi dotahovat nepříznivé skóre. Nejprve se povedlo vyrovnat Davidu Tůmovi, jenomže hosté do konce druhé třetiny odskočili na rozdíl dvou branek. V posledním dějství se přihlásil opět o slovo děčínský kanonýr, který po dvou přesných zásazích završil hattrick a poslal duel do prodloužení. V něm však na útočníka s číslem 13 nikdo ze spoluhráčů nenavázal a z krajského mače vzešli jako vítězové kadaňští hokejisté.

Předpokládám, že získaný bod ze zápasu s Kadaní je málo?
Je to málo, i dva body by byly málo, z tohoto utkání jsme měli získat tři.

V zápase jste museli dotahovat, co bylo příčinou?
Když jsme vyrovnali na 1:1, tak jsme byli lepším týmem. Jenže pak jsme dostali gól na konci oslabení na 1:2, potom tam bylo zbytečné vyloučení, museli jsme hrát ve třech, čímž jsme soupeře nakopli a odskočil nám o dvě branky. Ve třetí třetině jsme byli rádi alespoň za vyrovnání.

Co zaznělo v kabině před vstupem do poslední třetiny, ve které se povedlo vyrovnat?
Zaznělo, že nemůžeme prohrát za tři body a že vyrovnáme. Věřili jsme tomu.

Trenéři do poslední třetiny udělali změny ve složení formací, přineslo to potřebný efekt?
Zas tak velký změny to nebyly, ale těžko říct, jestli nás to nakoplo, je to možný. Byli jsme v tlaku celou třetí třetinu, šli jsme si za vyrovnáním.

V zápase jsi byl jediným střelcem Děčína a díky tvému hattricku jste hráli prodloužení. Těší tě, že se ti střelecky dařilo?
Každý gól těší, od toho se hraje hokej. Bral bych spíš tři body než ten jeden. Je to hodně málo, ztratili jsme dva body s Kadaní, předtím bod s Řisuty, což jsou dohromady tři body. Neztratit je, tak to v tabulce vypadá jinak.

Nechybělo ostatním spoluhráčům při zakončení štěstí, v první třetině nastřelili hned dvakrát tyčku?
Když to skončí na tyči, tak je to vyloženě smůla. Ale je to o tom mít přesnou střelu. Vždycky, když jsem dal tyčku, tak mi říkali, že to je stejný, jako když bych vystřelil někam do rohu (smích). Samozřejmě tyčka mrzí, protože je to kousek od gólu.

Ty jsi měl možnost ke skórování i v nařízeném trestném střílení, byl jsi dopředu rozhodnutý, co uděláš?
Věděl jsem moc dobře, co chci udělat, najet si zprava a střílet na lapačku nahoru, ale střela mi nesedla, takže to pak vypadalo, jako když to zkouším mezi nohy (smích).

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod