×
Dnes v 17:30 | MUZ
MOSTEČTÍ LVI
HC Děčín

Rozhovory

„RADŠI BYCH, ABY SE ZÁPAS POVEDL NÁM VŠEM A VYHRÁLI BYCHOM,“ PRAVIL PO UTKÁNÍ V PŘÍBRAMI LUKÁŠ LAVINGER

„RADŠI BYCH, ABY SE ZÁPAS POVEDL NÁM VŠEM A VYHRÁLI BYCHOM,“ PRAVIL PO UTKÁNÍ V PŘÍBRAMI LUKÁŠ LAVINGER

3. 10. 2024 Rozhovor s Lukášem Lavingerem

V zápase proti favoritovi z Příbrami dělal, co mohl, aby Děčínu pomohl k co nejlepšímu výsledku. Lukáš Lavinger několikrát během utkání vytasil fantastický zákrok a v bráně doslova čaroval. Střelci Baníku jen často nevěřícně kroutili hlavou. I přes jeho výborný výkon našel soupeř na rozdíl od Medvědů recept na skórování, a nakonec po zásluze sebral ze středečního souboje všechny body.

Co rozhodlo o porážce v Příbrami?
Bylo vidět, že jsou herně, výsledkově a kvalitou úplně jinde a my jsme se s tím první třetinu hodně prali. Pak jsme to trochu rozjezdili a zlepšovali se. Ve třetí třetině oni možná polevili, my naopak přidali a herně už to vypadalo dobře. Takže máme na čem stavět v sobotu, kdy nás čeká soupeř, kterého bychom měli přehrát. V Příbrami jsme mohli maximálně překvapit.

Příbram na Vás hned od začátku vlítla, čekal jsi takový uragán?
Nečekal, myslel jsem si, že to bude trošku menší tlak, ale byl fakt obrovský. Tím, jak byla dlouhá cesta, tak se nám dlouho rozjížděly nohy. Byl to fakt uragán.

Ale zase pro gólmana je to lepší, když se hnedka může dostat do tempa, je to tak?
Stoprocentně, když je brankář v tempu, jdou na něho střely a trefuje ho to, tak se chytá dobře.

Myslíš, že by vývoj zápasu vypadal třeba i jinak, kdyby se povedlo proměnit šance, které jste měli?
Byl to zápas jako hon kočky s myší. Ale měli jsme tam šance, a kdybychom je proměnili, tak si myslím, že bychom to hodně zdramatizovali. Tím, že se povedlo vydržet jejich velký tlak, tak jsme si nějaký gól dát zasloužili a zápas by pak mohl vypadat jinak, ale bohužel se to nepovedlo.

Bez tvého skvělého výkonu by zápas pravděpodobně skončil výraznější porážkou, je to pro tebe samotného alespoň taková malá náplast, že jsi podal parádní výkon?
Potěšilo to, že se mi povedlo zachytat, ale na druhou stranu bych to samozřejmě vyměnil za to, abych dostal o dva góly víc, my jich dali třeba sedm a vyhráli bychom. Radši bych, aby se zápas povedl nám všem. Klukům jsem před zápasem říkal, že vyhrajeme 5:3, tři góly jsem dostal, to jsem splnil, ale pět jsme jim nedali, což je škoda.

Některým protihráčům jsi ukradl jasný gól, přišla z jejich strany pochvala?
Pár hráčů na konci říkalo, že jsem je vychytal a že to byl super výkon.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod