×
Dnes v 17:30 | MUZ
MOSTEČTÍ LVI
HC Děčín

Rozhovory

„VĚŘIL JSEM TOMU, ŽE JE NĚJAK UDOLÁME,“ PROZRADIL BOHUSLAV NOWÁK

„VĚŘIL JSEM TOMU, ŽE JE NĚJAK UDOLÁME,“ PROZRADIL BOHUSLAV NOWÁK

24. 9. 2024 Rozhovor s Bohuslavem Nowákem

I druhý zápas v nové sezóně skončil pro Medvědy vítězstvím. Tentokrát však bylo utkání dramatičtější a výborná první třetina k zisku tří bodů nestačila. Děčínští hokejisté museli o své výhře zabojovat až v prodloužení, kde uzmuli bonusový bod. O náročném klání ve Slaném mluvil Bohuslav Nowák, který se na začátku ročníku objevuje na netradičním místě v sestavě. Kvůli marodce obránců ho trenéři posunuli na beka. Jak se na novém postu cítí, kdo mu dává rady a jak hodnotí souboj s Řisuty?

Jak hodnotíš utkání proti Řisutům?
Vždycky, když se hraje u nich, tak je pro nás zápas složitější a často se tam trápíme. Ale myslím si, že jsme to zvládli líp, něž jsme očekávali. Dobře jsme do zápasu nastoupili, ve druhé třetině to byl sice hokej nahoru dolu, ale v té poslední jsme se do toho zase dostali, hráli svůj hokej a bylo to mnohem lepší.

Šance dát víc gólů jste měli, mrzí v konečném výsledku jejich neproměnění?
Ano, určitě. Kdybychom proměnili šance, které jsme měli, tak by to byl jiný zápas i jiný výsledek.

Duel nakonec došel do prodloužení, věřil jsi, že to tam urvete a nedostane se na nájezdy?
Věřil jsem tomu, že je nějak udoláme a že to dobře dopadne. Prodloužení umíme, hra tři na tři nám jde, což se ukázalo a vyhráli jsme.

Takže nakonec dva body berete nebo mrzí, že jste tam jeden nechali?
Určitě nás to mrzí, ale na druhou stranu, každý bod se počítá a je to dobře pro nás. Pojedeme dál, před námi je těžký soupeř a musíme se na něj dobře připravit.

Na marodce děčínské obrany jsou aktuálně tři beci, takže tě trenéři přesunuli do defenzivy. Jaké to tam pro tebe jako útočníka je?
Ze začátku jsem se trošku trápil, ale už jsem na to nějak přišel. Pan trenér Trávníček mi k tomu určitě hodně pomohl, vysvětlil mi takové ty základní věci, které mám dělat a myslím, že už se do toho začínám dostávat.

Musel sis hodně zvykat na tento post?
Ani ne, v mládežnickém hokeji jsem tam párkrát hrál, takže to pro mě nebylo nic nového, ale samozřejmě ve 2. lize je rychlejší hokej a hrajeme jiný systém.

Je to zatím jen záskok nebo tam s tebou trenéři počítají na delší dobu?
Co jsme se bavili s trenéry, tak zatím kvůli marodce obránců budu na beku a dál nevím, jestli tam zůstanu nebo se vrátím do útoku.

Děkujeme za rozhovor


Následující článek

PUKY POMÁHAJÍ
25. 9. 2024

PUKY POMÁHAJÍ

Partneři

Více
Úvod