Mládež

Čokoládový puk letí do Mostu, Děčín bere stříbro!

Čokoládový puk letí do Mostu, Děčín bere stříbro!

2. 4. 2024 O Čokoládový puk

Poslední březnový víkend se na děčínském zimním stadionu odehrál jubilejní 50. ročník turnaje O čokoládový puk. V Letošním roce se jej účastnilo 6 celků – HC Junior Mělník, italské USG Zoldo, Mostečtí Lvi, HC Trutnov, HC Vlci Jablonec n/N a domácí HC Děčín. Všechny týmy sehrály systémem každý s každým celkem 5 utkání, kdy po každém následovala ještě dovednostní soutěž v samostatných nájezdech – náhlé smrti. Vítězem tak byl celek s aktuálně nejlepší formou a dovednostmi.

Turnaj byl celkově velmi vyrovnaný a 4. – 6. místo dělil jeden bod. Turnaj byl z tohoto úhlu pohledu napínavý až do samého závěru a o vítězi turnaje rozhodl až vzájemný souboj. Utkání vzhledem k nastavenému systému nutila hráče nevynechat jedinou třetinu, protože se vždy startovalo od 0:0 a bylo tak stále o co hrát.

Děčínský celek předváděl po celou dobu turnaje velmi dobré výkony ve hře, kdy vyhrával jednu třetinu za druhou, avšak v dovednostní soutěži samostatných nájezdů formou náhlé smrti, se mu štěstěna po celou dobu turnaje nepřiklonila. Po prvním odehraném dni, který přinesl 3 vítězství v hracím čase ze 3 utkání, avšak 0 výher z nájezdů, měli domácí i tak choutky na pozice nejvyšší.

K tomu bylo však nutné získat další body v druhém hracím dni. To se však podařilo jen proti celku HC Trutnov, kdy opět naši hráči vyhráli obě třetiny, avšak v nájezdech opět vyšli naprázdno. Před posledním utkáním s celkem z Mostu byla matematika jednoduchá. Získat 4 body z možných 5 a není třeba se ohlížet. Po hektické první třetině, která skončila 2:2, naděje pořád žila. Ve druhé třetině však Most vzal otěže do svých rukou a třetinu vyhrál 4:1. Tím se rozplynul sen o vítězství v turnaji a naši hráči se tak soustředili na získání alespoň prvního vítězství v samostatných nájezdech. Vzhledem k vynikajícím výkonům hostujícího brankáře po celý turnaj nedopadlo ani toto, a tak jsme z tohoto utkání odešli s 1 bodem. Most bral 4, takže rozhodl ve vzájemném souboji o tom, že vítězem letošního ročníku bude právě on. Děčín se tak musel „spokojit“ s konečným druhým místem.

I přesto, že po zápase zavládlo zklamání, se však jednalo o turnaj úspěšný, kdy ještě v pátek večer před turnajem by takové umístění hráči brali všemi deseti.

Celkové pořadí:
1. MOSTEČTÍ LVI
2. HC Děčín
3. HC Vlci Jablonec n/N
4. USG Zoldo
5. HC Trutnov
6. HC Junior Mělník

Do All Stars týmu turnaje se probojovala za děčínský celek Amálie Steinová.

HC Děčín reprezentovali: Nikolas Vomáčka (brankář), Daniel Volráb ml., David Vilhám ml., Daniel Saska, Ondřej Nádvorník, Amálie Steinová, Denis Lorenc, Richard Litochleb, Petr Žídek, Jan Schwarzbach, Leo Nimrichtr, Ondřej Anděl, Josef Málek, Jan Levý

Trenéři: Daniel Volráb, Lukáš Levý, Michal Saska, David Vilhám

Všem chlapcům a trenérům děkujeme za reprezentaci klubu a města a přejeme mnoho sportovního štěstí do budoucna.


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod