Klub

VŠESPORTOVNÍ TURNAJ PRO ROČNÍK 2017

VŠESPORTOVNÍ TURNAJ PRO ROČNÍK 2017

8. 4. 2024 Turnaj v Praze

V sobotu se mladí hokejisté ročníku 2017 zúčastnili Všesportovního turnaje pro mladé sportovce, kam byli přizváni pořadatelským klubem HC Kobra Praha. Tohoto turnaje se zúčastnilo celkem pět týmů – HC Děčín, HC Smíchov, HC Příbram, Letci z Letňan a domácí HC Kobra Praha.

Klání ovšem nebyla pouze hokejová, jelikož se mladí sportovci vzájemně utkali i v atletické překážkové dráze a také v halovém fotbalu na malé branky. Následné body z každé disciplíny se sečetly do výsledné tabulky, která určila konečné pořadí týmů v turnaji.

Nejmladší děčínští sportovci započali boje nejprve atletickou dráhou, kde i přes velkou snahu udržet tempo se soupeřícími týmy, získali nakonec čtvrté místo a jeden bod do tabulky.

Soupeření se následně přeneslo mezi malé fotbalové branky. Družstva zápolila každý s každým v krátkém mini-zápase na 6 minut. Ačkoli děčínští hráči projevili bojovnost a nasazení, tak tři ze čtyř utkání skončily nerozhodně a poslední těsnou prohrou. Chlapci opět skončili bodově na čtvrtém místě, nicméně ta nejzajímavější a nejžádanější část turnaje měla teprve přijít.

Všechny kluby s obrovskou podporou rodičů a obecenstva tedy zahájily zápolení na ledové ploše. Jako první soupeř nás čekal celek HC Příbram. Medvíďata vstoupila do zápasu s mírnou nervozitou a po téměř dvou týdnech bez puku na hokejce a bruslí na nohou. Souboj to byl nicméně nesmírně vyrovnaný, hektický a skončil porážkou 0:3 a na nájezdy 1:2.

Po pauze a odpočinku čekal chlapce soupeř z domácího celku HC Kobra Praha. Mladí hokejisté do utkání vlétli o poznání s větší chutí. Na soupeře jsme doráželi ze všech sil a těsně před samotným koncem utkání Děčín vedl 4:2. Bohužel, poslední střídání se našim dětem příliš nevydařilo a z vyrovnání a dělení bodů se také radoval soupeř. Výsledková tabule tedy ukazovala stav 4:4.

Dalším soupeřem pro nás byli Letci z Letňan. Utkání se tvářilo dlouho velmi vyrovnané, nicméně celé družstvo, vyburcované skvělými výkony brankáře Jakuba Jehličky, během několika minut přeneslo výsledek na svou stranu a jásalo z vítězství 9:4 ze hry a 1:0 z nájezdů.

Jako úplně poslední čekal na borce z Děčína HC Smíchov, který na turnaji působil celkem nejistě. Ovšem v touze po lepším umístění předvedli, jak naši chlapci, tak i soupeř, pravé hokejové drama. Stav utkání byl téměř celou první polovinu nerozhodný. Bojovalo se o každý centimetr ledové plochy. Dvěma rychlými trefami zvedl skóre na svou stranu Děčín, nicméně soupeř se nevzdal a blíže závěru vyrovnal. Hra vrcholila a čas ubíhal. Děčín nakonec vstřelil ještě jednu branku v předposledním střídání a radoval se z výhry 3:2. Nájezdy byly nerozhodné zejména díky honosné kličce Mojchera.

Hokejový turnaj dopadl pro HC Děčín ziskem druhého místa, ale v rámci Všesportovního turnaje se body ze všech disciplín sečetly a Děčín tak s rozdílem jediného bodu bral nádherné 3. místo.

Obrovské poděkování patří zúčastněným hráčům, kteří projevili bojovnost a nasazení po celý turnaj a velkolepě reprezentovali HC Děčín. Velké díky také patří rodičům za podporu.

Sestava: Jehlička – Tůma, Mojcher, Běhounek, Vlach Jakub, Vlach Matyáš, Tomášek, Novotný a Tekula.
Trenéři: David Tůma a Jan Běhounek


Partneři

Více
Úvod