Rozhovory

„OD PRVNÍHO DO POSLEDNÍHO HRÁČE JSME BOJOVALI A URVALI TO,“ CHVÁLÍ DAVID TŮMA, CO ŘEKL NA HATTRICK?

„OD PRVNÍHO DO POSLEDNÍHO HRÁČE JSME BOJOVALI A URVALI TO,“ CHVÁLÍ DAVID TŮMA, CO ŘEKL NA HATTRICK?

17. 3. 2024 Rozhovor s Davidem Tůmou

Do Prahy jeli Medvědi s tím, že porážka bude představovat konec sezóny. Vydřená výhra na ledě Letňan však znamená, že se série v pondělí přesune na sever Čech. Velkou zásluhu na tom má útočník David Tůma, jenž ve třetím osmifinálovém souboji nasázel hattrick. Děčínský forvard v rozhovoru řekl, co bylo klíčem k vítězství a taky prozradil, jestli šlo o jeho premiérový třígólový zápas v play-off.

První mečbol je odvrácen, co bylo pro to klíčové?
Klíčové pro to bylo, že jsme jeli do Letňan jednoznačně s tím, že sérii chceme vrátit do Děčína. Jsme rádi, že jsme to tam ubojovali, zítra to budeme chtít zopakovat a sérii udělat ještě zajímavou.

Díky vstupům do prvních dvou třetin jste měli zápas skvěle rozjetý, jenže ve druhé části soupeř rychle otočil vedení na svou stranu. Bylo těžké se z toho oklepat?
Měli jsme konečně dobrý vstup do první třetiny, a dokonce jsme poprvé v sérii vedli. Ve druhé třetině jsme ale udělali pár chyb a za to jsme byli potrestáni. Ukázali jsme si, že na pár minutek nejde nic vypustit, protože soupeř má kvalitní tým a všechny jeho čtyři lajny umí rozhodnout zápas.

Co stálo za obratem ve třetí třetině, říkali jste si něco v kabině před vstupem do poslední části?
Řekli jsme si, že máme posledních dvacet minut a že do toho dáme všechno, abychom neskončili sérii 0:3 na zápasy stejně jako loni. Takže od prvního do posledního hráče jsme bojovali a urvali to.

V Letňanech jsi rozhodl gólem, který znamenal hattrick. Je o to cennější, že se díky tomu vrátí série zpět do Děčína?
Jsem rád, že jsem mohl pomoct týmu, nicméně si myslím, že to bylo hlavně odbojovaný od každého hráče až na krev a dokázali jsme, že to ještě můžeme a chceme udělat zajímavější.

Vzpomeneš si, kdy naposledy jsi dal hattrick v play-off?
Myslím si, že jsem během kariéry hattrick v play-off nedal.

Mohla by být teď psychická výhoda na vaší straně, Letňany se možná už viděly ve čtvrtfinále, ale ten poslední krok bývá nejtěžší?
Hrajeme doma, Letňany mají pořád mečbol, takže naopak si myslím, že budou ještě připravenější. Zápasy s nimi jsou pořád stejný, nám se akorát konečně povedlo srovnat a otočit výsledek na svou stranu. Věřím, že zítra přijde co nejvíc lidí a doma to zvládneme. Naši fanoušci jsou skvělí, v sobotu nás opět přijeli podpořit v hojném počtu a jsme rádi, že jsme jim udělali radost za to, jakou nám v Letňanech připravili kulisu.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod