Rozhovory

„VE ČTVRTEK PODÁME VYSPĚLEJŠÍ VÝKON A PORVEME SE O TO,“ SLIBUJE MARTIN JURSA

„VE ČTVRTEK PODÁME VYSPĚLEJŠÍ VÝKON A PORVEME SE O TO,“ SLIBUJE MARTIN JURSA

13. 3. 2024 Rozhovor s Martinem Jursou

Úvodní osmifinálový souboj nedopadl pro svěřence trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse dobře. Letňany díky využitým protiútokům a převahou v osobních soubojích ovládly první měření sil. Ve čtvrtek se série přesune do děčínského doupěte, kde Grizzly díky skvělé atmosféře umí na každého soupeře. Podobně se na zítřejší duel dívá i Martin Jursa, který v rozhovoru zhodnotil úterní mač a rovněž prozradil, co bude potřeba zlepšit.

Vstup do utkání jste měli celkem aktivní, jenže v průběhu první třetiny dokázaly Letňany třikrát skórovat, co se stalo?
Vstup jsme aktivní měli, lítali jsme s nimi nahoru, dolu a za 1. třetinu jsme absolutně neplnili to, na co jsme se celý týden připravovali. Myslím, že nasazení se nám upřít nedalo, možná nás semlela nějaká tíha okamžiku, první zápas play-off, furt jsme mladý tým. Na tréninku si to rozebereme a věřím, že ve čtvrtek už do toho půjdeme vyspěleji.

Letňany se hned po zisku puku dostávaly do rychlých protiútoků, dělalo vám tohle velké problémy?
Určitě, je to velká zbraň, když to týmy umí. Patří to i mezi naše zbraně a v čem umíme být silní. Darovali jsme jim dost gólu po našich chybách, ne že by nás soupeř vyloženě přehrál. Každopádně je to play-off a tam takové chyby rozhodují zápasy a my se jich musíme vyvarovat.

Letňany jsou nepříjemné v soubojích, kde často vynikají, bude důležité se jim v tomhle vyrovnat?
Je to tak, hrají důrazně. V téhle fázi soutěže se tak hraje a nás to nepřekvapilo, my se jim tvrdostí a nepříjemností musíme vyrovnat, ale nenechat se tím vyloženě strhnout. Musíme se soustředit na to, co zase umíme my a v čem jsme dobří, tvrdost a dostávat se soupeři pod kůži k tomu musíme přidat.

Zastavím se ještě u tvé šance v první třetině, kdy jsi měl velkou příležitost ke skórování, co chybělo ke gólu?
To beru na sebe, absolutní selhání, mohli jsme rychle srovnat na 1:1 a zápas mohl mít zase jiný obrázek. Parši (Nikolaj Parshakov) parádně napadal a dostal se do úniku, akci ještě vyšperkoval na mě zadovkou, kdy mi to dal před prázdnou bránu a já trefil tyč. Chtěl bych dodat, že na kluky z útoku jsem hrdý, i když se nám tolik na konci základní části nedařilo, tak jsme si řekli, jak musíme být platní pro tým a jak hrát. Jak Máslo (David Černý), tak Parši odehráli slušný zápas a věřím, že ve čtvrtek výkon ještě zvedneme.

Co bude potřeba zlepšit?
Budeme hrát doma, tam jsme silní, budeme mít fanoušky v zádech a dobrou atmosféru. První zápas máme za sebou, víme, co v play-off čekat a o čem to bude. Určitě podáme vyspělejší výkon a porveme se o to. Prohráli jsme první bitvu, ale rozhodně ne celou válku a ve čtvrtek všem ukážeme, co v nás je!

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod