Rozhovory

„ZE ZAČÁTKU JSEM BYL NERVÓZNÍ, ALE PAK TO ZE MĚ SPADLO,“ ŘÍKÁ KE SVÉ PREMIÉŘE BOHUSLAV NOWÁK

„ZE ZAČÁTKU JSEM BYL NERVÓZNÍ, ALE PAK TO ZE MĚ SPADLO,“ ŘÍKÁ KE SVÉ PREMIÉŘE BOHUSLAV NOWÁK

5. 1. 2023 Rozhovor s Bohuslavem Nowákem

Vstoupit do nového roku vítězně se Medvědům nepodařilo a v oslabené sestavě prohráli ve Vrchlabí 1:5. V utkání si odbyl soutěžní debut za A-tým Bohuslav Nowák. Osmnáctiletý útočník nastoupil ve třetí formaci a stal se dalším juniorským hráčem, který si připsal první start za Grizzly v této sezóně. Nyní už netrpělivě vyhlíží páteční derby s Ústím nad Labem v rámci dalšího kola Regionální ligy juniorů.

Bohouši, máš za sebou premiéru ve 2. lize, jak bys ji zhodnotil?
Byla to pro mě velká příležitost a snažil jsem se do toho dát co nejvíc. Ze začátku jsem byl nervózní, ale pak už to bylo lepší a jak jsem byl na ledě, tak to ze mě spadlo. Hrálo se mi dobře.

Utkání nedopadlo podle vašich představ, kde byl hlavní problém?
První třetina nebyla vůbec špatná. Ve druhé jsme ale měli hodně faulů, hráli i ve třech a díky tomu nám odcházely síly. Navíc odstoupil Tomáš Pšenička, takže jsme dohrávali o 14 lidech.

Z důvodu marodky bylo několik hráčů mimo. Cítil si šanci, že by ses mohl do Vrchlabí podívat?
Vůbec, ze začátku jsem nevěděl, že mám jet. Ale ve středu, asi dvě hodiny před odjezdem, mi psal trenér, jestli bych s nimi mohl jet místo jednoho hráče. Tak jsem řekl, že můžu a přidal se k týmu.

V tu chvíli si byl ve škole?
Ano, byl jsem ve škole a vzal si propustku, abych mohl odejít a šel se připravovat na zápas.

Pojďme ještě k Regionální lize juniorů. Loňský rok jste zakončili na 12 výhrách a 9 porážkách. Jak zatím hodnotíš odehranou část?
Myslím si, že jsme to odehráli dobře. Máme víc výher než porážek, což je pro nás dobré. Budeme se snažit v tom pokračovat.

V pátek máte utkání s Ústím, jak se těšíš na derby?
Na tento zápas se hodně připravujeme, protože víme, že je to derby mezi Děčínem a Ústím. Bude to pro nás důležitý zápas.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod