A-tým

Z PRAHY OPĚT BEZ BODU, TENTOKRÁT DĚČÍN NEUSPĚL NA KOBŘE

Z PRAHY OPĚT BEZ BODU, TENTOKRÁT DĚČÍN NEUSPĚL NA KOBŘE

4. 12. 2022 Report: Děčín prohrál na Kobře

První prosincový duel nasměroval Medvědy do hlavního města, kde se utkali s Kobrou. V zápase museli Děčínští dotahovat. Na úvodní branku domácích ještě odpověděl Aleš Macek a vyrovnal. Nicméně na další dva slepené góly pražského celku zareagoval pouze Daniel Volráb. HC Děčín opět branický tým nezdolal a prohrál 2:3.

Do první velké šance se dostali v 8. minutě Medvědi. Tomáš Faigl hned potom, co naskočil na led z trestné lavice, obral obránce o puk a vyslal do úniku Daniela Volrába s Davidem Černým, ovšem akce brankou neskončila. Ve 13. minutě měli vážnou příležitost i Braničtí, když Martin Petrák zabojoval o kotouč, následně ho předložil Viktoru Martínkovi, jenže ten střílel z dobré pozice vedle. V čase 16:42 se změnilo skóre po gólu Kobry. Dominik Novák se protáhl podél mantinelu a úspěšně zakončil – 1:0.

V čase 22:01 Děčín vyrovnal. Aleš Macek sebral puk ve středním pásmu, po levé straně nabral rychlost a svou akci proměnil v branku – 1:1. Reakce Pražanů přišla o dvě minuty později. Aleš Knesl dostal nabito a zamířil přesně – 2:1. O 78 sekund později pálil hned po buly Daniil Petrov a z následné dorážky se prosadil Václav Zídek – 3:1. Ve 36. minutě ujel David Tůma v oslabení, ale kličku do bekhendu mu chytil Lukáš Sochůrek. To samé předvedl na druhé straně Zídek, jenomže Lukáš Lavinger udělal jistý zákrok.

V čase 43:41 se povedlo Medvědům snížit. Jan Cikhart naservíroval puk před bránu pro Daniela Volrába a ten ho poslal do sítě – 3:2. Na začátku 51. minuty ujeli Matěj Kolda se Zídkem, ale situaci dva na jednoho zastavil skvělým zákrokem Lavinger. V 53. minutě byli Děčínští blízko vyrovnání. U pravé tyče osamocený David Tůma dostal přihrávku, ale střela, která by směřovala do odkryté klece, mu nesedla. V 57. minutě měl další šanci D. Tůma, když na pravé straně přešel přes protihráče, nicméně Sochůrka nepřekonal. Vyrovnat se Děčínu nepovedlo ani při závěrečné power-play.

HC Kobra Praha – HC Děčín 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a asistence:
7. Novák (Šťastný, Duda), 25. Knesl (Zídek, Kolda), 26. Zídek (Petrov, Kolda) – 23. Macek (L. Nezbeda, Cikhart), 44. Volráb (Cikhart)

Sestava Kobry:
Sochůrek (Kmec) – Šteiner, Duda, Knesl (A), Stejskal, Holý, Straka, Svach – Šťastný (C), Míšek, Janča, Petrov, Jedlička, Martínek, Kolda, Novák, Nápravník, Petrák, Ksandr

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kučera, Černohorský, Charvát, Klement, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Černý, Volráb, Trávníček (C) – Macek, L. Nezbeda, Cikhart – J. Tůma


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod