A-tým

„HATTRICKU SI VÁŽÍM A BUDU SI JEJ PAMATOVAT,“ ŘÍKÁ KE SVÉ TŘÍGÓLOVÉ PREMIÉŘE PAVEL ZAJAN

„HATTRICKU SI VÁŽÍM A BUDU SI JEJ PAMATOVAT,“ ŘÍKÁ KE SVÉ TŘÍGÓLOVÉ PREMIÉŘE PAVEL ZAJAN

10. 11. 2022 Rozhovor s Pavlem Zajanem

Hlavní hvězdou středečního utkání mezi Medvědy a Vlky byl bezpochyby děčínský útočník Pavel Zajan, který se blýskl hattrickem. Jednalo se o jeho premiérové třígólové představení v dospělém hokeji. Sedmadvacetiletý neúnavný bojovník se tak významnou měrou podílel na tom, že Děčín zakončil první polovinu základní části výhrou 7:2 a ziskem důležitých tří bodů.

Výsledek sice hovoří jasně, ale jaký to byl zápas a co rozhodlo o výhře?
Nemyslím si, že to byl snadný zápas, jak by se mohlo zdát z konečného výsledku. Za těsného stavu jsme šli i po 2. třetině do šaten a kdyby místo našeho gólu přišla branka soupeře, mohl to být úplně jiný výsledek. V posledním dějství se pak soupeř musel tlačit do útoku, aby srovnal stav zápasu a to rozhodlo.

Že vstřelí mužstvo branku v oslabení není nic neobvyklého, ale vám se povedlo skórovat hned dvakrát. Připravovali jste se nějak speciálně na přesilovku soupeře?
Je pravda, že to není úplně obvyklé a možná je to dané malým hřištěm v Jablonci. Na přesilovku soupeře jsme se nijak zvlášť nepřipravovali.

K výhře si přispěl velkou měrou, jelikož si vsítil svůj premiérový hattrick. Jak si ho ceníš?
Hattricku si samozřejmě vážím. V dospělém hokeji to byla premiéra, takže si jej budu pamatovat. Jen mám teda ke spoluhráčům výhradu, že mi nedojeli pro puk!

První dvě trefy si obstaral během prvních šesti minut zápasu. Pomýšlel si, že by si mohl dosáhnout na hattrick?
Samozřejmě, když se hráči podaří během prvních pár střídání dát 2 góly, tak už v hlavě má, že by to třeba mohlo vyjít. Ale musím přiznat, že všechny tři branky jsem měl parádně připravené od spoluhráčů.

Předpokládám, že zadarmo to v kabině nebude...
To já předpokládám taky. Ačkoli je sazebník daný již před sezónou, tak mě nenapadlo zkoumat kolik stojí hattrick.

Ty si na svůj první gól v ročníku čekal až do zápasu s Klatovy, teďka se ti povedl rovnou hattrick. Věříš, že tě to střelecky ještě víc nakopne do dalších utkání?
Je pravda, že letos se střelecky opravdu trápím a snad mě to nakopne. Ale klidně ať střelecky mlčím. Stačí, když budeme vyhrávat zápasy a stoupat tabulkou do vyšších míst.

V sobotu začínají odvety a vy jedete do Písku, který jste dokázali porazit 7:2. Jaký zápas čekáš nyní?
To, že jsme je v prvním kole porazili 7:2, vůbec nic neznamená. Přeci jen jsou v tabulce před námi a my uděláme vše pro to, abychom vyhráli a přeskočili je. Všichni si uvědomujeme, že zápas bude náročný stejně jako všechny v této sezóně.


Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod