A-tým

Děčín neponechal nic náhodě a Bílinu porazil vysoko 6:1

Děčín neponechal nic náhodě a Bílinu porazil vysoko 6:1

17. 2. 2013 Vendula Zdražilová, HC Děčín

 

Hokejisté Děčína přivítali v neděli 17.2.2013 na svém ledě nedalekou Bílinu, která potřebovala nutně bodovat, aby měla šanci být v postupové osmičce a zúčastnit se tak vyřazovacích bojů. Na velmi dobře hrající Děčín však nestačila a Medvědi jí uštědřili vysokou porážku a zvítězili 6:1.
 
Zápas začal o malou chvilku později, neboť kapitánu Děčína JANU FILIPOVSKÉMU byl předán dres s číslem 400 a také dort se stejným číslem. Tento srdcař a dlouholetý hráč Děčína totiž ve středu v Sokolově odehrál čtyřsté utkání v dresu Děčína.
Hned po vhazování se puku zhostili hosté z Bíliny a byli to oni, kdo založili první útok. Pozděna se dostal přes celé kluziště až do blízkosti pásma Medvědů, ale sám se o šanci připravil, když se dostal do postavení mimo hru. Poté na druhé straně našel Kopas volného Šetku, ale přihrávka na posledně jmenovaného nebyla přesná, a tak Šetka nemohl akci úspěšně dokončit. V sedmé minutě ujel Růžek ve vlastním oslabení až před Horáka, ten na jeho blafák však dokázal zareagovat a puk ukryl do své lapačky. V 11. minutě mířila střela Vávry do odkryté branky hostí, Horák se ale dokázal brzy přesunout a ukázal děčínskému útočníkovi efektní semafor. Na druhé straně si pak stejně počínal Petrásek proti Hessovi. Skóre se poprvé měnilo v čase 13:11. To MICHAL OLIVERIUS dokázal využít přesilovou hru, když zužitkoval přesnou přihrávku od Ziky a jeho tým vedl 1:0. Čtyřicetjedna vteřin uběhlo od úvodní branky Medvědů a Horák lovil puk ze své sítě podruhé. Po vhazování se k puku dostal JINDŘICH RŮŽEK a nekompromisní střelou poslal Děčín do dvoubrankového vedení - 2:0. Jenže hosté se nevzdali a za dvě minuty se jim podařilo snížit. TOMÁŠ PŘEUČIL využil chybné rozehrávky Děčína ve středním pásmu a Bílina byla v tu chvíli Děčínu na dostřel - 2:1. V závěru první třetiny se ještě do šance dostali jak domácí, tak také hosté, ale skóre se již neměnilo. Poprvé do kabin se tak šlo lépe Děčínu, který se ujal vedení.
 
Ve 23. minutě druhé třetiny pálil Malec přímo doprostřed Petráska, ten ale jeho projektil chytil a poté rozehrál puk mezi své spoluhráče, aby se mohli vydat do útočného pásma. O minutu později našel Zika volného Vávru před Horákem, tomu bohužel puk sjel z hokejky a akce tak nebyla úspěšná. To ale nevadilo, protože ve 28. minutě se už Děčínu skórovat podařilo. JINDŘICH RŮŽEK vystřelil od kruhů zpoza obránce hostí a vymetl pavučiny v růžku Horákovy branky - 3:1. Ve 31. minutě ujel Oliverius do pásma hostí a byl podražen v jasné střelecké pozici, rozhodčí proto neváhal a nařídil trestné střílení. Oliverius však nájezd neproměnil, puk mu těsně před Horákem sjel z hokejky. Ale ještě se pokusil ho z otočky poslat za záda brankáře Bíliny, to se mu bohužel nepovedlo. O minutu později pálil od modré čáry Stezka a po jeho ráně zazvonila tyč hostující branky. Ve 36. minutě se Děčín ocitl v další velké šanci, když Oliverius našel úplně volného Vávru před brankou, před kterým zívala prázdná klec Horáka. Ten se ale včas dokázal přesunout a puk schoval do lapačky. Útočné tažení Děčína přetavil ve 38. minutě v další branku MICHAL OLIVERIUS, který sklepl přihrávku Stezky a poté pro něho nebyl problém poslat puk do odkryté klece - 4:1. Před třetí třetinou si tak Děčín vytvořil slibný náskok a položil základ k úspěchu tohoto duelu. 
 
Bílinští se snažili hned na začátku třetí třetiny s utkáním ještě něco udělat, vypracovali si několik slibných příležitostí, ale vždy proti stála tvrz v podobě obrany Děčína a výborně chytající Petrásek. Nepomohla jim ani přesilová hra, kterou měli k dispozici ve 42. minutě. Poté Střela Jirkovského málem ohrozila Petráskovu branku. Ten včas dokázal nastavit svou lapačku a puk vyrazil mimo pásmo Děčína. Ve 49.minutě zaduněly betony Horáka po prudké střele Šetky. O dvě minuty později zbytečně dva hráči Bíliny oslabili svůj tým a Děčín měl výhodu dvojnásobné přesilové hry. Tu domácí dokázali okamžitě potrestat zásluhou VÁCLAVA RACKA, jenž zužitkoval přesný pas od Oliveriuse - 5:1. V 53. minutě měli hosté před sebou úplně volnou branku, gól přesto nevsítili. Včas totiž přiskočil domácí obránce a puk poslal mimo pásmo Děčína. Šest minut před koncem třetí třetiny úřadovala formace Růžek, Kopas a Šetka před Horákem. Ten však puk dobře uviděl a ukryl ho do lapačky. Poté znovu dva hráči Bíliny oslabili svůj celek a Děčín opět tuto přesilovku potrestal. VÁCLAV RACEK ve spolupráci s Markem Šetkou nedali Horákovi vůbec žádnou šanci a pečetili tak konečný výsledek nedělního klání - 6:1. Děčínští tak porazili Bílinu potřetí v sezóně a upevnili si tak třetí příčku v tabulce. Pokud klopýtnou Řisuty i Tábor a naopak Děčín poslední dvě utkání vyhraje, může atakovat i příčku nejvyšší. 
 
HC Děčín - HC Draci Bílina 6:1 (2:1;2:0;2:0)
Branky a nahrávky: 14. Oliverius (Zika, Vávra), 14. Růžek (Hošek, Racek), 28. Růžek (Oliverius, Vávra), 38. Oliverius (Stezka), 52. Racek (Šetka), 60. Racek (Šetka) - 16. Přeučil (Šrámek, Kabeláč)
 
Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) - Filipovský, Stezka, Molnár, Kaltenböck, Nikl, Dvořák - Vávra, Oliverius, Zika, Racek, Růžek, Hošek, Drnec, Šetka, Kopas, Řídel
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod