A-tým

Rozhovor s Radkem Fojtem

Rozhovor s Radkem Fojtem

25. 2. 2022

Radek Fojt bral ve středečním zápase 2 body za gól a asistenci. Nejprve předvedl parádní sólo, po kterém skóroval David Černý. Poté už sám branku vstřelil v samostatném úniku. „Zaskočil mě gólman, když udělal zákrok na Haška,“ dodává ke svému gólu.

 

Radku, Děčín zůstává ve 2. lize, což je velká úleva, že?
Úleva je velká. Jsme rádi, že po tak nevydařené sezóně to nedopadlo tím nejhorším scénářem.

Měli jste informace během zápasu, jak hraje souběžné utkání Bílina?
Jelikož při zápase nesledujeme mobily, tak čerstvé zprávy jsme neměli. Pouze to, co hlásil hlasatel o přestávce nebo od nehrajících spoluhráčů.

Pociťovali jste v hlavách, že je to zápas, kde se může rozhodnout?
Něco málo ano. Bílina měla pořád nějakou šanci, takže jsme chtěli vyhrát a prodloužit jim sezónu baráží o udržení ve druhé lize.

Ty si byl v utkání hodně vidět. Nejprve si předvedl krásné sólo a přihrál na gól Davidovi Černému…
(smích) Ze začátku nebylo komu nahrát, tak jsem jel dál až před bránu, ale tam mě rozhodili obránci. Objel jsem branku, kde si na přihrávku počkal David a krásně akci dokončil.

A potom si sám branku vstřelil v úniku…
Dědek (Daniel Volráb) mě pěkně vyslal. Ne nadarmo má nejvíce asistencí a bodů za HC Děčín v sezóně. Zaskočil mě gólman, když udělal zákrok na Haška. Takže jsem vystřelil vedle jeho těla.

V sobotu vám zápasem v Hronově končí sezóna. Co pak bude následovat?
Následovat bude určitě můj syn a přítelkyně. Ten mi dodá nějakou kondici a sílu na další sezónu. S pár kluky z Děčína budeme dál chodit na led, dokud to půjde. A pak začne suchá příprava. Doufám, že se nás bude víc scházet na trénincích, aby to mělo větší náboj.

 

 

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod