A-tým

Rozhovor s Danielem Volrábem

Rozhovor s Danielem Volrábem

24. 2. 2022

I přes prohru s Mostem slaví HC Děčín záchranu. Daniel Volráb, kapitán děčínských Medvědů, cítil po zápase úlevu a dodal: „Nechtěl jsem být jeden z těch, co se podepíšou pod sestupem do kraje.“

 

Dane, spadl ti kámen ze srdce, že se povedlo zachránit Děčín ve druhé lize?
Určitě ano. Hrozba sestupu byla pomalu od půlky sezóny a už tenkrát jsme věděli, že nebudeme bojovat o playoff, ale o záchranu. I když jsme si to s Mostem neuhráli sami, ale Bílina prohrála, tak se mi po zápase ulevilo. Nechtěl jsem být jeden z těch, co se podepíšou pod sestupem do kraje.

Jak si vnímal z pozice kapitána tu náročnou situaci?
Přišlo mi, že spousta lidí si neuvědomovala, o co se vůbec hraje a podle toho vypadala většina našich výkonů. Musím poděkovat chomutovským klukům, kteří nám přijeli pomoct. Z počátku jsme si mysleli, že záchranu uhrajeme se svými hráči. Ale přístup některých byl takový, že si přijdou jen zahrát, a nakonec to nějak dopadne. Bylo těžké motivovat nebo nabudit mužstvo, aby vědělo, o co se hraje.

Doplatili jsme včera na produktivitu?
Myslím si, že včerejší zápas byl takovým obrazem naší sezóny a přístupu k tomu. Když jsme podávali kvalitní týmový výkon, který odpovídal systému, jak v obraně, ale i v útoku, tak jsme zase neproměnili šance. A že jich proti Mostu bylo spousty, včetně mých. Vyrůstal jsem v tom, že sport je spravedlivý a vždycky ti dá to, co si zasloužíš. A asi to nebylo zasloužený, jak po celou sezónu, tak ani včera v zápase. Můžu jenom děkovat za záchranu.

V zápase se staly dvě situace, které rozhodčí neuznali jako gól. Nejprve střela Jakuba Loukoty a pak Pavla Zajana. Říkali vám k tomu něco?
U té první jsme si byli i jistí, že to gól nebyl. Nové branky, co jsou teď na ledě, mají z vnější strany kapsu a puk zalítnul přímo tam. I Zajda (Pavel Zajan), který stál před bránou a měl nohu na tyčce, říkal, že se otočil a neslyšel žádnou ránu puku do mantinelu. Musím dát za pravdu rozhodčím, že puk šel ze strany, a navíc ho lovili zvenku a ne zevnitř. Druhou situaci komentovat nebudu, protože střela byla rychlá a z úhlu, v jakém jsem byl na střídačce, nedokážu říct, jestli to byl stoprocentně gól nebo nebyl. Od toho tam jsou tři rozhodčí, aby alespoň jeden z nich situaci viděl. Pavel tvrdil, že branku vstřelil. Ale teď už asi nemá cenu se k tomu vracet, protože když se vrátím k předchozí otázce, tak tato situace nerozhodovala. Měli jsme dalších x šancí, které jsme neproměnili.

První gól Mostu padnul v situaci, kdy jste byli na ledě jen čtyři. Přitom za to nemohlo vyloučení. Došlo k nějakému nedorozumění na střídačce?
Zrovna jsme dohráli přesilovku a trenér řekl, že po nás má naskočit třetí lajna. Nevím, jestli to beci neslyšeli, ale Kůča (Dominik Kučera) šel střídat a nějakou chvíli nám vzadu chyběl jeden bek. Takže asi chyba v komunikaci. Nedokážu to přesně říct, protože v tu chvíli jsem byl na ledě, a ne na střídačce.

Poslední tři zápasy jsi nastoupil vedle sedmnáctiletých hráčů z Chomutova. Tomáš Šilar si spolupráci s tebou nemohl vynachválit. Jak to hodnotíš ty?
Musím říct, že se mi s nimi hrálo hezky a bylo to vidět i na ledě. Povedlo se nám i pár pěkných akcí. Kluky znám, protože trénuji mládež delší dobu, takže si je pamatuji, když jsem trénoval proti nim. Už v žácích to byli šikovní hokejisté. Je hezký, že i takto mladí kluci dokážou přijet a pomoct nám hlavně svým nadšením a svojí chutí pro hru. I oni vnesli nový vítr do kabiny, což bylo vidět i na ledě. Patří jim pochvala.

V sobotu nás čeká poslední zápas sezóny na ledě Hronova. Půjdete do zápasu s čistou hlavou, když víte, že zůstáváte druholigoví?
Abych byl upřímný, tak ano. Počítali jsme, že pojedeme do Hronova hrát buď anebo. Čekali jsme na výsledky Bíliny, protože náskok byl o pár bodů. Oni zrovna jedou poslední zápas do Paky a tam by mohli klidně něco uhrát. Teď už to řešit nemusíme a v sobotu do zápasu půjdeme s čistší hlavou a lehčíma nohama. Co mám poslední informace, tak pojedeme kompletní a určitě se zkusíme porvat o nějaké body. Hronov nastoupí asi i v jiné sestavě, než když hráli u nás. Na druhou stranu mají před sebou playoff, tak uvidíme, co to bude za zápas.

 

 

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod