Rozhovory

„PREMIÉROVÝ GÓL? ČEKAL JSEM HO TROCHU DŘÍV, ALE JSEM ZA NĚJ RÁD,“ CULIL SE DANIEL DEJ

„PREMIÉROVÝ GÓL? ČEKAL JSEM HO TROCHU DŘÍV, ALE JSEM ZA NĚJ RÁD,“ CULIL SE DANIEL DEJ

14. 10. 2024 Rozhovor s Danielem Dejem

Sobotní utkání 7. kola 2. ligy, které Medvědi odehráli v Benátkách, si tučným písmem do svého hokejového životopisu zapíše Daniel Dej. Gólový zásah děčínského útočníka ze 14. minuty byl totiž jeho prvním v dospělém hokeji. Odchovanec Děčína, jenž brankou přispěl k zisku bodu, v rozhovoru vyjádřil své pocity po premiérové trefě, popsal gólovou akci a taky se rozpovídal o dlouhotrvajících nájezdech.

Jakou hodnotu má získaný bod v Benátkách?
Jsme za něj rádi, ale myslím si, že je to málo, měli jsme odvést tři. Po první třetině jsme k tomu měli nakročeno, druhou jsme bohužel polevili a soupeř otočil skóre.

Co bylo příčinou obratu?
Asi to, že na nás vlítli a my jsme nehráli jako první třetinu. Ve třetí části jsme byli o level jinde, ale už jsme to nestačili otočit, akorát se nám povedlo vyrovnat.

Duel nakonec rozhodovaly nájezdy, konkrétně až 13 série, zažil jsi někdy tak dlouhé nájezdy?
Myslím si, že určitě ne, ani v juniorské kategorii jsem nezažil, že by byly takhle dlouhý. Gólmani byli opravdu výborní, jak Láva (Lukáš Lavinger), tak i soupeřův brankář.

Nehlásil ses náhodou trenérům, že by si jel taky?
Pak už jo, na poslední nájezd, ale když ho soupeř dal, tak to ze mě spadlo (smích) a nechal jsem jet Písu (Pavel Písařík).

Tobě se povedlo vsítit premiérový gól v seniorském hokeji, jaké jsou tvoje pocity?
Bylo to samozřejmě super, že to tam spadlo. Čekal jsem to trochu dřív, ale jsem za něj rád.

Jak se zrodila tvoje gólová akce?
Bóďa Nowák suprově zblokoval střelu, mně se to odrazilo do jízdy, pak jsem chtěl vystřelit přes beka, trefil jsem jeho, odrazilo se ke mně zpátky a podruhé už to zapadlo do brány. Jak se říká, co nejde silou, jde ještě větší silou.

Vzali ti spoluhráči puk?
Nevzali, nějak na něj zapomněli.

Už si tě odchytil pokladník?
Jo, mám to za svačinu (smích).

Ve středu dorazí třetí Kobra, jak se na ni připravit?
Bude to určitě těžký zápas, nedávno porazili Tábor, ale myslím si, že bychom to doma s nimi mohli urvat. Nesmíme dělat zbytečný fauly, a naopak potrestat nějaké chyby.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod