×
Dnes v 17:30 | MUZ
MOSTEČTÍ LVI
HC Děčín

Report

MEDVĚDI NEMĚLI NÁROK, TÁBOR SI ODVÁŽÍ VŠECHNY BODY

MEDVĚDI NEMĚLI NÁROK, TÁBOR SI ODVÁŽÍ VŠECHNY BODY

29. 9. 2024 REPORT

Ve třetím kole druholigové skupiny Západ čelili děčínští hokejisté velké výzvě v podobě měření sil s jedním favoritů soutěže. I přes nebojácný začátek zápasu na soupeře z Tábora bohužel recept nenašli a po vysoké porážce 1:8 mu museli přenechat všechny body. O jedinou branku Děčína se postaral útočník Martin Jursa.

Zajímavou příležitost měl v úvodu utkání Tomáš Nezbeda, který však zblízka nedokázal přesně zakončit. V šesté minutě tečoval Martin Jursa ránu Jana Kotyzy přímo do tyče. Vzápětí se potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš, jelikož Tomáš Doležal si našel ve skrumáži puk a poslal ho mezi betony přímo do sítě – 0:1. Hosté zvýšili své vedení v čase 8:47, kdy Tomáš Doležal dojel situaci před bránou a procpal kotouč za záda Davida Čermáka – 0:2. Další branku Tábora mohl přidat Jakub Matai, na kterého zívala prázdná klec, jenomže gólman Děčína se vyznamenal tygřím skokem. Následně ujeli David Tůma s Pavlem Písaříkem, nicméně střela prvně jmenovaného šla mimo.

Po třech odehraných minutách druhého dějství bylo nařízeno trestné střílení pro Děčín. Faulovaný David Tůma ale velkou možnost ke skórování nevyužil, jelikož přestřelil. V čase 24:36 hosté odskočili na rozdíl tří gólů. Matěj Svoboda byl adresátem přesné přihrávky a z mezikruží uklidil puk do sítě – 0:3. V polovině zápasu se ocitl ve velké šanci Tomáš Faigl, jenže jeho střela šla přesně do míst, kde byl táborský brankář. Medvědi se první branky v utkání dočkali v čase 30:24, když hráli v početní výhodě. Martin Jursa se s tím nemazlil a přesným švihem zamířil přesně pod břevno – 1:3. Táborští zareagovali ve 35. minutě, kdy si to Jakub Matai namířil před gólmana, kterého překonal kličkou do bekhendu – 1:4. Do konce prostřední části se ještě jednou dokázali prosadit Kohouti, autorem trefy byl Tomáš Doležal, jenž završil hattrick – 1:5.

Do poslední třetiny vstoupili aktivně hráči Tábora a během úvodních dvou minut přidali další dvě branky. Nejprve se trefil Václav Adamec, který z dorážky rozvlnil síť – 1:6. Po něm skóroval Jakub Matai, jenž dostal příliš prostoru a po objetí brány poslal kotouč do horního rohu – 1:7. Otupit nápor hostů mohl z úniku Tomáš Nezbeda, ovšem Šatného nepřekonal. Na druhé straně se naopak z brejku a ve vlastním oslabení prosadil Milan Dančišin a uzavřel střelecký účet zápasu – 1:8.

HC Děčín – HC Tábor 1:8 (0:2, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 31. Jursa (Przybyla) – 7. Doležal (Kříž, Zadražil), 9. Doležal (Prášek, Hruška), 25. Svoboda (Adamec, Říha), 35. Matai, 38. Doležal (Hajič, Kříž), 41. Adamec (Říha, Svoboda), 42. Matai (Dančišin, Remta), 44. Dančišin (Matai)

Sestava HC Děčín:
Čermák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Kotyza, Meisel, Werner, Nowák, Hercík – J. Tůma, Nezbeda, Faigl (C) – D. Tůma (A), Písařík, Jursa – Dej, Przybyla, P. Hruška – Hruška M

Sestava HC Tábor:
Šatný – L. Kříž, Remta, Hajič, Štich, Říha, Suchánek (C), Plášil – Adamec, Jan Hruška (A), Doležal – Matušík (A), Dančišin, Matai – M. Svoboda, Zadražil, Prášek – Nevšímal

Ohlas trenéra Michala Trávníčka:
„Zápas s největším favoritem soutěže nám nevyšel. Soupeř potrestal každé naše zaváhání gólem. Bohužel dost chyb vyplynulo z našeho nedůrazu, což je věc, na které musíme do příštích utkání určitě zapracovat a zlepšit se v ní.“


Partneři

Více
Úvod