Rozhovory

„NA UTKÁNÍ PROTI DĚČÍNU JSEM SE VŽDYCKY TĚŠIL,“ VZPOMÍNÁ NA SEVEROČESKÁ DERBY ONDŘEJ POLATA

„NA UTKÁNÍ PROTI DĚČÍNU JSEM SE VŽDYCKY TĚŠIL,“ VZPOMÍNÁ NA SEVEROČESKÁ DERBY ONDŘEJ POLATA

15. 8. 2024 Rozhovor s Ondřejem Polatou

Poslední dvě sezóny nastupoval Ondřej Polata za A-mužstvo Slovanu, takže přesně ví, jaké to je hrát severočeská derby mezi Děčínem a Ústím. Nový hráč Medvědů považoval tyto souboje za speciální a na každý vzájemný mač se těšil i kvůli skvělé fanouškovské atmosféře. Dvaadvacetiletý obránce v úvodním rozhovoru po přesunu do Děčína prozradil své ambice do nové druholigové sezóny, vylíčil, jak se těší, až se bude moct ukázat před děčínským publikem a krátce se dotkl hokejbalu.

Ondro vítej, jak došlo k tvému přesunu do Děčína?
Potřeboval jsem psychicky nějakou změnu, tak jsem zvolil možnost jít do Děčína.

V minulých sezónách jsi nastupoval za Áčko Slovanu, takže jsi měl možnost hrát severočeská derby s Děčínem. Jak jsi vnímal tyto souboje?
Je to klasické tradiční derby, na které se vždycky těší, jak oba týmy, tak i oba tábory fanoušků.

Jaký byl pro tebe HC Děčín jako soupeř?
Hrát proti Děčínu bylo vždycky super, byly to vyhrocené zápasy, které mám nejradši. Takže na utkání proti Děčínu jsem se vždycky těšil a dost si je užil.

Co kabina, s kým se znáš?
Z děčínské kabiny znám spoustu kluků. Adama Bartoně znám skrz společné působení v Ústí nad Labem, pak kluky z hokejbalu, jako Tomáše Faigla a spoustu dalších hráčů ze zápasů, ve kterých jsme proti sobě nastoupili.

Co tvoje ambice do sezóny, jaké jsou?
Co nejrychleji se zotavit ze zranění a pomoct týmu k co nejlepším výsledkům.

Zmiňoval jsi, že se věnuješ i hokejbalu, což je k hokeji příbuzný sport, nicméně rozdíly tam jsou jasně vidět, jak bys tyto sporty porovnal?
Je to docela rozdílný sport. Jiný pohyb, výstroj je lehčí, balónek taky není těžký, takže je to znát i během zápasu, když fouká vítr.

Co bys na závěr vzkázal děčínským fanouškům?
Moc se těším, až se budu moct ukázat před domácím publikem. V zápasech mezi Děčínem a Ústím byla vždycky super atmosféra. Doufám, že budou fanoušci chodit v hojném počtu a my jim budeme dělat radost předvedenou hrou.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod