Rozhovory

„BYL JSEM TŘIKRÁT NA SPRÁVNÉM MÍSTĚ,“ POPSAL TŘÍGOLOVÝ VEČER DAVID TŮMA

„BYL JSEM TŘIKRÁT NA SPRÁVNÉM MÍSTĚ,“ POPSAL TŘÍGOLOVÝ VEČER DAVID TŮMA

8. 2. 2024 Rozhovor s Davidem Tůmou

Medvědi se i přes velkou porci šancí nedokázali během první dvacetiminutovky prosadit, ale zůstali trpěliví. Ve druhé části vytáhl svou hlavní zbraň David Tůma a ani ne za šest minut rozebral soupeře z Podkrušnohoří hattrickem. Děčínský útočník se po jednozápasové odmlce vrátil do sestavy v pravou chvíli a byl úhlavní postavou důležité výhry, která Grizzly přiblížila k play-off. Dvaatřicetiletý hokejista v rozhovoru pochválil oba gólmany a zavzpomínal, jestli se mu povedlo vstřelit tři branky během tak krátké chvíle.

Včera ses vrátil do sestavy a zápas jsi rozhodl hattrickem, měl jsi v hlavě tak ideální návrat?
V hlavě jsem měl hlavně to, že je to pro nás důležitý zápas směrem k udržení se v první šestce. Co se týče těch gólů, tak jsem byl třikrát na správném místě, je to rozhodně zásluha spoluhráčů.

V první třetině jste měli několik šancí, nicméně branka z toho nepadla. Bylo důležité zůstat trpěliví a věřit, že to prolomíte?
Po první třetině jsme věděli, že jsme měli plno šancí, jejich gólman chytal fantasticky a podržel svůj tým, takže si myslím, že konečný výsledek mohl být i vyšší.

Ve druhé části jsi to odšpuntoval hattrickem během ani ne šesti minut. Povedlo se ti někdy dát tři branky během tak krátké chvíle?
Během takové chvíle si nepamatuji, že bych dal někdy hattrick. Vždycky to bylo spíš v rozmezí nějakých třetin.

Ve třetí třetině ještě Most zahrozil, když snížil na 1:3 a pak měl ještě možnost dvojnásobné přesilovky. Byla to komplikace?
Ve třetí třetině jsme přestali hrát a mysleli jsme si, že k vítězství dokráčíme už bez nějaké bojovnosti. To se nám vymstilo, Most snížil na 3:1 a hned potom měl přesilovku 5 na 4 a následně i pět na tři. Kdyby při ní dali gól na 3:2, tak si myslím, že by to bylo ještě hodně zajímavý a že bychom se klepali o výsledek.

S Mostem to bývá často divočina, byla pro vás úleva, že včerejší zápas takový nebyl?
Tento zápas byl jiný, protože s Mostem padá vždycky spoustu gólů na obou stranách, výsledky letos byly 8:5, 4:5 a i v minulých sezónách to byly divočiny, takže jsme určitě rádi, že jsme inkasovali jen jeden gól. Ale když vezmu celý zápas, tak šancí bylo mraky a výsledek mohl být podobný těm předchozím. Výborně zachytali gólmani, Láva (Lukáš Lavinger) nás podržel a je to jeho zásluha, že jsme nedostali víc gólů.

Výhra znamená, že jste domácí neporazitelnost natáhli už na sedm zápasů, je tohle velké plus, že se můžete opřít o domácí prostředí?
Je to velké plus, říká se můj dům, můj hrad. Myslím si, že po celou sezónu si držíme dobrou bilanci na domácím hřišti a máme doma určitě sílu.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod