Rozhovory

„TOLIK SÉRIÍ JSEM NEZAŽIL, BYLA TO DIVOČINA,“ VYJÁDŘIL SE K NÁJEZDŮM VLADIMÍR BROŽ

„TOLIK SÉRIÍ JSEM NEZAŽIL, BYLA TO DIVOČINA,“ VYJÁDŘIL SE K NÁJEZDŮM VLADIMÍR BROŽ

2. 2. 2024 Rozhovor s Vladimírem Brožem

Děčín v severočeském derby nezačal nejlépe a musel dohánět dvoubrankové manko. Medvědi však opět ukázali, jakou sílu mají, když je potřeba zabrat. Během jedné minuty vyrovnali, aby o pár chvil později znovu zareagovali na vedoucí gól Slovanu. Obrat byl dokonán až v samostatných nájezdech, ale i při nich si diváci museli na vítěze dlouho počkat, protože se jelo dohromady 16 sérií. Jeden z nájezdů si vzal na starost i Vladimír Brož, jenž v rozhovoru zmínil, že takovou divočinu ještě nezažil. Defenzivní lídr také pověděl, proč se v první třetině nemohl jeho tým dostat do zápasu a zmínil sílu děčínské kabiny.

Když budeme počítat i utkání v přípravě, tak jste už počtvrté v sezóně porazili Slovan. Čím to je, že se vám letos proti Ústí tak daří, věříte si na něj?
Je to derby, takže ten zápas má náboj, jak na ledě, tak na tribuně a je jenom dobře, že se nám podařilo letos vždy vyhrát.

Dlouho jste se nemohli dostat do zápasu, čím myslíš, že to bylo způsobeno?
Moc nám nejezdily nohy, nehráli jsme to, co chceme a nemohli jsme se dostat do zápasové pohody jako třeba proti Táboru. Navíc kvalita ledu v Ústí nám taky nehrála do karet.

Nicméně ve druhé třetině jste dokázali vyrovnat, ukázala se opět síla týmu, že se jen tak nedáte?
Dokážeme zabrat ve chvílích, kdy je to potřeba a určitě je to díky tomu, že jako tým držíme při sobě, síla týmu v kabině je velká.

Utkání nakonec dospělo do nájezdů, ve kterých se jelo hned 16 sérií, tedy 32 nájezdů. Zažil jsi někdy něco podobného?
Tolik sérií jsem určitě nezažil, byla to divočina, a ještě navíc poté, co dal Tůmič (David Tůma) gól a my si mysleli, že je konec. Díkybohu, že nejsme tak velcí dřeváci a vyhráli jsme.

Radili jste se na střídačce, co by třeba mohlo platit na jejich gólmana?
Vůbec ne, nikdo nic neříkal, věřili jsme, že dáme co nejdřív gól a Láva (Lukáš Lavinger) to zavře.

Lukáš Lavinger inkasoval z 16 nájezdů jen dvakrát…
Láva je neskutečný. Tuhle sezónu nás drží a můžeme mu děkovat za včerejší body.

V zápase jste přišli o dva členy týmu, ovlivnilo vás to?
Tým pracuje pořád stejně i když přijde o dva hráče, naopak nás to stmelilo a šli jsme si ještě víc za vítězstvím. Každopádně kluků je mi líto a doufám, že budou zase brzo na ledě.

V závěru mi přišlo, že toho někteří hráči měli plné zuby, jak se s tím nejlépe vypořádat, protože už v sobotu hrajete?
V téhle fázi sezóny je každý zápas těžký a každý bude bolet. Myslím si, že tenhle styl hokeje nám sedí, i když máme jazyky na vestách, ale jedině tvrdou prací můžeme uspět. Věřím, že v sobotu to bude od nás super utkání a budeme úspěšní.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod