Rozhovory

„ROZHODLY NEPROMĚNĚNÉ ŠANCE A TO, ŽE JSME BYLI NEDŮRAZNÍ PŘED NAŠÍ BRÁNOU,“ OHLÍŽEL SE DAVID PETRÁSEK

„ROZHODLY NEPROMĚNĚNÉ ŠANCE A TO, ŽE JSME BYLI NEDŮRAZNÍ PŘED NAŠÍ BRÁNOU,“ OHLÍŽEL SE DAVID PETRÁSEK

22. 1. 2024 Rozhovor s Davidem Petráskem

První dva zápasy od výměny mezi Děčínem a Chomutovem má za sebou obránce David Petrásek. I když se „trejd“ upekl v prosinci, odchovanec Pirátů mohl kvůli zranění naskočit v děčínských barvách poprvé až ve středu proti Vrchlabí v rámci nadstavby. V ní si Grizzly po úvodní výhře připsali porážku, jelikož duel v Příbrami opanoval po gólové přestřelce domácí celek. Jednadvacetiletý bek, jenž v dresu s Medvědem na prsou odehrál i jedno utkání v sezóně 2021/22 a tři v přípravě na letošní sezónu, hodnotil sobotní střetnutí.

Co rozhodlo o porážce v Příbrami?
Myslím si, že rozhodly naše neproměněné šance. Příbram hodně napadá, ale u toho někdy propadne a vznikají z toho brejky. Ve druhé třetině jsme často ujížděli v přečíslení, která jsme neproměnili. Taky se nám nepovedl vstup do zápasu a brzy jsme inkasovali.

Kdy myslíš, že se zápas rozhodoval?
Nejvíce se lámal chleba, když jsme vyrovnali na 3:3. Potom jsme měli ještě víc zabrat, jenže ty naše šance jsme neproměnili. Navíc jsme byli nedůrazní před naší bránou, kde jsme dostali čtyři góly z dorážek, které jsme nepokryli.

Bylo těžké bránit soupeře v prostoru před bránou?
Příbram má velice kvalitní útočníky, kteří se špatně bránili. Bohužel se nám nepovedlo pohlídat jejich hokejky a z předbrankového prostoru nám dali několik gólů.

Od svého příchodu jsi kvůli zranění naskočil v děčínském dresu až ve středu proti Vrchlabí, o co šlo a jak jsi na tom teď?
Už se to se mnou táhlo od prosince, kdy jsem ještě hostoval v Chebu. Dá se říct, že to byl výron, přišlápli mi nohu a ta se mi zkroutila. Celý prosinec jsem to léčil, ale nebylo to stoprocentní. Až po Vánocích jsem začal trénovat na suchu a pak jsme se dohodli s trenéry, že na začátku ledna naskočím do tréninku na ledě, abych se do toho dostal. Řekli jsme si, že začnu hrát až v nadstavbě.

Jaký byl vůbec návrat do zápasového tempa po měsíci a půl dlouhé pauze?
Nebylo to nic lehkého, fyzička trošku odešla a taková ta herní hravost taky. Takže to bylo těžký, ale myslím si, že zápas s Vrchlabím jsem zvládl dobře, sice jsem tu nohu cítil, ale věřím, že to bude lepší a lepší.

Do Děčína jsi dorazil v rámci větší výměny, jaké vůbec byly tvoje první reakce, když ses dozvěděl, že o tebe trenéři projevili zájem?
Měl jsem takové smíšené pocity, protože základní část jsem strávil v Chebu a docela jsem si tam zvykl. Nicméně, když jsem se dozvěděl, že půjdu do Děčína, kde to znám, tak jsem byl rád. Myslím si, že je to pro mě lepší a jako pro hráče přínosnější, když budu hrát těžší zápasy.

Hrálo v rozhodování nějakou roli i to, že jsi v děčínském dresu odehrál 3 utkání v přípravě a jedno před dvěma lety?
Určitě to také hrálo roli, nevracím se do neznámého prostředí, takže je to pro mě dobrý.

Co jsi říkal na kabinu a na to, jaká je tu parta?
Byl jsem mile překvapen, že mě kluci vzali. Je to podobné jako v Chebu, kde byla taky dobrá parta, takže si myslím, že jsem přišel do dobrého prostředí.

Davide, děkujeme za rozhovor a přejeme Ti hodně štěstí.


Partneři

Více
Úvod