A-tým

MEDVĚDI VSTUPUJÍ DO NADSTAVBY! V PRVNÍM DUELU PŘIVÍTAJÍ VRCHLABÍ

MEDVĚDI VSTUPUJÍ DO NADSTAVBY! V PRVNÍM DUELU PŘIVÍTAJÍ VRCHLABÍ

16. 1. 2024 PREVIEW

Základní části ve skupině Západ odzvonilo a to znamená, že na řadu přicházejí nadstavbové boje. První z nich čeká Medvědy zítra, kdy v domácím prostředí nastoupí proti šestému Vrchlabí. V předchozích dvou vzájemných zápasech platilo přísloví můj dům, můj hrad. Aby tomu tak mohlo být i ve středu, budou děčínští hokejisté jistě potřebovat Vaši podporu! Úvodní duel nadstavby se rozjede tradičně v 18 hodin.

Tři body na závěr základní části
Medvědi v posledním kole základní části splnili povinnost a získali tři body nad posledními Řisuty. V zápase měli navrch a ve 45. minutě vedli už 5:1. Houževnatý soupeř však ještě pozlobil a snížil na rozdíl dvou branek. Grizzly případné drama nedovolili, naopak výhru stvrdil gólem do prázdné brány Martin Jursa.

HC Děčín – HC Řisuty 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)
Branky a asistence: 12. Parshakov (Hercík, Chovanec), 18. Jouza (Smola, Zedek), 30. Smola (Černý, Jursa), 41. Faigl (D. Tůma, Nezbeda), 45. Parshakov, 60. Jursa (Černý, Smola) – 12. Chamrád (Petráš, Kolářík), 55. Petráš (Chamrád, Patyk), 57. Petráš (Čech)

Sestava Děčína:
Skokan (Horák) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Hercík, Starý – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Parshakov, J. Tůma, Jursa – Chovanec


Horalé nenašli recept na Piráty
V posledním utkání základní části čekal na Vrchlabí těžký soupeř a lídr tabulky z Chomutova. Zápas v Krkonoších rozhodla 18. minuta, ve které dali Piráti hned dvě branky, což bylo pro další vývoj mače klíčové. Žádné jiné totiž k vidění nebyly, jelikož si hokejisté Vrchlabí vylámali zuby na brankáři Běhulovi. Stadion padl 0:2 a do nadstavby půjde z šestého místa.

HC Stadion Vrchlabí – Piráti Chomutov 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a asistence: 18. Kostourek (M. Tůma, Eliáš), 18. Stehlík (J. Veselý, Havel)

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Červinka) – D. Sýkora, Abraham, Perička, Bendík (A), Kynčl, Kaštánek, Boukal – Chrtek, Kastner, T. Bláha (A) – Krsek, P. Urban (C), D. Chalupa – Šlaicher, Matějček, Tatar – Jirků, Kozák, Cerman


Můj dům, můj hrad
Oba zápasy dopadly lépe pro domácí mužstva. Medvědi v prvním měření sil uspěli po vítězství 4:1, Vrchlabí zase vyhrálo v polovině prosince na svém ledě 6:2. Utkání v Krkonoších se pro Děčín od začátku nevyvíjel dobře a celý mač tahal za kratší konec, což se projevilo na konečném výsledku. Bilance vzájemných duelů v druholigové sezóně je tedy vyrovnaná.

HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky a asistence: 9. Matějček (Kaštánek), 25. P. Urban (D. Chalupa, Kynčl), 28. Chrtek (Šlaicher, Kastner), 38. P. Urban (D. Chalupa, Krsek), 45. D. Chalupa (Krsek), 58. Kastner (Kaštánek, Šlaicher) – 27. T. Nezbeda (Bartoň), 60. Smola (Brož, Kučera)

Sestava Vrchlabí:
Vacek (Červinka) – Abraham, D. Sýkora, Kaštánek, Bendík (A), Hladík, Kynčl, P. Fiala – Chrtek, Kastner, Šlaicher – Krsek, P. Urban (C), D. Chalupa – Moník, Matějček, T. Bláha (A) – Jirků, Kozák, Cerman

Sestava Děčína:
Petrásek (31. Skokan) – Bartoň, Brož (A), Zedek, Kučera, Kaltenböck, Starý, Tomšík – Faigl (C), T. Nezbeda, Tůma (A) – Parshakov, Černý, Smola – Jursa, L. Nezbeda, Dej – Nowák


Partneři

Více
Úvod