A-tým

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ

OHLÉDNUTÍ ZA ZÁKLADNÍ ČÁSTÍ

16. 1. 2024 Hodnocení základní části

Pro druholigové týmy ze skupiny Západ se sezóna přehoupne do další části. To se týká samozřejmě i Medvědů, kteří se po 30 kolech nacházejí s 53 body na skvělém pátém místě. Nyní děčínskou družinu čeká 14 zápasů v nadstavbě, v níž se v období od 17. ledna do 2. března postaví celkům z první osmičky.

Čtyři měsíce první části druholigového ročníku jsou minulostí. Grizzly v úvodu soutěže potkal náročný los, se kterým se však statečně popasovali a po prvních pěti kolech se pořádně rozjeli. Z devíti po sobě jdoucích zápasů vyhráli hned osm, což Medvědy vystřelilo do první pětky skupiny Západ. Děčínská družina kolem kapitána Tomáše Faigla předváděla skvělé výkony i ve druhé polovině základní části a připsala si v ní cenné skalpy Pirátů, Příbrami a Letňan. Rovněž opanovala obě severočeská derby se Slovanem. Výsledkem toho bylo, že si s dostatečným předstihem zajistili svěřenci trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse místenku v nadstavbové skupině A, tedy mezi TOP 8. To znamená, že se jim jako vloni nevyhnou vyřazovací boje. O tom, z jakého místa do nich vstoupí, rozhodne následujících 14 kol.

Pohledem týmových statistik
Grizzly v základní části odehráli 28 klání s pozitivní bilancí 18 výher a deseti porážek. V domácím prostředí se radovali hned desetkrát, na cizích kluzištích osmkrát. Medvědi nasázeli do soupeřových branek 118 gólů, což je čtvrtý nejlepší počin ve skupině Západ. Hned dvakrát dosáhli v zápasech dvojciferného počtu vstřelených gólů. Poprvé tomu bylo ve Slaném (10:4) a podruhé v prosinci, kdy na domácí půdě rozstříleli pražskou Kobru (10:3). Děčínští gólmani inkasovali dohromady 95 branek, čímž se řadí na sedmé místo.

Jak si vedli hráči HC Děčín?
Děčínští hokejisté okupují čela individuálních tabulek skupiny Západ. Nejproduktivnějším hráčem je s 51 body forward Medvědů Tomáš Nezbeda. Hned za ním je příbramský Petr Kafka, jenž má o bod méně a po něm s 45 body veterán Viktor Hübl. Děčínský útočník drží díky 25 přesným zásahům prvenství i mezi střelci. Sedmým nejlepším snajprem je s 19 trefami David Tůma. Nejvíce asistencí (35) doposud nasbíral Tomáš Faigl, který je v kanadském bodování na pátém místě (9+35). Do vršku tabulky TOP nahrávačů patří i nejproduktivnější obránce celé II. ligy Vladimír Brož (7+28). Sedmým nejvíce bodujícím bekem západní skupiny je pak Jan Zedek (7+10).

Individuální statistiky - ZDE

Jízdní řád nadstavbové skupiny A
Los zápasů skupiny Západ rozhodl o tom, že první mač odehraje Děčín ve středu 17. ledna doma s Vrchlabím. Následovat budou dvě venkovní klání v Příbrami a Letňanech. Netradičně v pátek 26.1. nastoupí děčínská družina na svém ledě proti Táboru a na konci ledna přivítá v severočeském derby Ústecký Slovan. Úvodním únorovým představením bude pro Medvědy těžký zápas v Chomutově a první polovinu nadstavby pak zakončí ve svém doupěti proti Mostu. Poté přijdou na řadu odvety. Poslední kolo je na programu 2. března, kdy Grizzly poměří síly podruhé s Mosteckými Lvy.

Hodnocení základní části trenérem Michalem Oliveriusem



Partneři

Více
Úvod