Preview

POSLEDNÍ VÝJEZD V ZÁKLADNÍ ČÁSTI. USPĚJÍ GRIZZLY V PÍSKU?

POSLEDNÍ VÝJEZD V ZÁKLADNÍ ČÁSTI. USPĚJÍ GRIZZLY V PÍSKU?

5. 1. 2024 PREVIEW

Základní část spěje pomalu ke konci a pro Medvědy to znamená, že je čeká poslední výjezd v této části druholigové sezóny. V rámci bitvy severu proti jihu vyzvou v sobotním podvečeru Písek. Králové, kteří jsou namočeni v bojích o záchranu, dokázali po dlouhých osmi porážkách zabrat a vstup do nového roku oslavili dvoubodovým ziskem. Výhrou odstartoval i Děčín, jenž má však mnohem příjemnější starosti. Grizzly se před nadstavbou s jistotou umístí v první polovině skupiny Západ, což znamená, že je neminou závěrečné vyřazovací boje. Zítřejší klání na zimním stadionu u Otavy startuje už v 17:00.

Ideální vstup do nového roku
Na rozjezd do nového roku čekal na Grizzly soupeř z Hronova, který hned od začátku nasadil vysoké tempo a nebýt skvělého Adama Horáka v brance, mohli domácí prohrávat. To se však nestalo a Medvědi postupně převzali iniciativu a po první třetině si vypracovali tříbrankový náskok. Ten navýšili v průběhu druhé části a do té poslední šli s vedením 5:1. Wikov ale nic nevzdal a dvěma zásahy zadělal na drama. Hokejistům Děčína dodal klid na hokejky David Tůma a střelecký účet utkání uzavřel gólem do prázdné brány Tomáš Nezbeda. Děčínská družina potvrdila roli favorita a do roku 2024 vstoupila tou správnou nohou.

HC Děčín – HC WIKOV Hronov 7:3 (3:0, 1:1, 3:2)
Branky a asistence: 12. Sýkora (Zedek, Jursa), 15. Loukota (Zedek), 16. Brož (Sýkora, J. Tůma), 26. Faigl (D. Tůma, Nezbeda), 43. Jouza (Faigl, Nezbeda), 54. D. Tůma (Faigl, Nezbeda), 58. Nezbeda – 34. Matouš (Babrusev, Vaňkovský), 44. Matouš (Táborský, Voňka), 51. Táborský (Vaňkovský)

Sestava Děčína:
Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, Černý, Jouza – Sýkora, J. Tůma, Jursa – Nowák, Parshakov, Chovanec


Po osmi zápasech výhra
Hokejisté Písku vstupovali do nového roku s nelichotivou sérií osmi porážek v řadě, kterou toužili přerušit v Chebu. Branky v základní hrací době padaly jen v první polovině utkání, a to na obou stranách po dvou. Za nerozhodnutého stavu se tedy muselo jít do prodloužení, které gólem rozhodl písecký Matiášek a pomohl svému týmu prolomit černou sérii proher. Jihočeši se díky dvoubodové výhře vrátili na 13. místo, kde mají na poslední Řisuty náskok šesti bodů, ale o jeden odehraný duel navíc.

HC Stadion Cheb – IHC Králové Písek 2:3p (1:1, 1:1, 0:0 – 0:1)
Branky a asistence: 7. Rozhon (M. Švec), 29. Kořán (Prošek, Innanmaa) – 10. Marcilis (Čunát, Matiášek), 26. Matiášek (Volf, T. Dvořák), 61. Matiášek (Radoš, Volf)

Sestava Písku:
Dvořák (Korytar) – Radoš, Čunát, Turek, Pavlát, Vajner, Velíšek – Marcilis, Volf, Matiášek, Kolář, Pouzar, Hrakholksi, Hohenberger, Hollar, Brož


Jasné vedení, drama a šťastný konec pro Medvědy
Až příliš jednoduše vypadala pro Medvědy první polovina zápasu proti Písku. Svěřenci trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse jasně ovládali hru a vypracovali si vedení 3:0. Jenže chvilka nepozornosti na konci druhého dějství je mohla stát body. Jihočeši totiž během čtyř minut dokázali vyrovnat. O vítězi nakonec rozhodla poslední část, kterou Grizzly vyhráli v poměru 3:1 a samotný mač 6:4.

HC Děčín – IHC Písek 6:4 (2:0, 1:3, 3:1)
Branky a asistence: 11. Nezbeda (Jursa), 15. Černý (Smola, Kaltenböck), 28. Tůma (Bartoň, Brož), 43. Brož (Faigl, Nezbeda), 44. Zedek (Sýkora, Parshakov), 60. Nezbeda (Faigl, Macek) – 36. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 38. Hrakholski (Vajner, Ženíšek), 39. Volf (Matiášek, Hanus), 56. Koupal (Ženíšek, Hollar)

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec

Sestava Písku:
Korytar (Kříž) – Radoš (A), Hanus, J. Turek, Vajner, Šilhán, Pavlát, Kurfürst – Matiášek, Volf (C), Rousek (A) – Pouzar, Koupal, Hrakholski – F. Kolář, Ženíšek, Hollar


Partneři

Více
Úvod