Preview

PREMIÉRA ROKU 2024: MEDVĚDI SI BROUSÍ ZUBY NA HRONOV

PREMIÉRA ROKU 2024: MEDVĚDI SI BROUSÍ ZUBY NA HRONOV

2. 1. 2024 PREVIEW

Rok 2023 skončil, ale kolotoč druholigových zápasů pokračuje. Už jen tři poslední duely v základní části čekají na svěřence trenérů Davida Švagrovského a Michala Oliveriuse. První z nich je na programu již zítra, kdy na děčínský led dorazí HC WIKOV Hronov. Medvědi zakončili loňský rok výborně, když prolomili letňanské prokletí. Výhru v posledním střetnutí slavil i celek z Královohradeckého kraje. Kdo vstoupí do nového roku pravou nohou? Středeční klání bude zahájeno tradičně v 18 hodin, dorazte na svá místa fandit!

Letňanské prokletí prolomeno
Poslední utkání v roce 2023 odehráli Grizzly proti neoblíbenému soupeři z Letňan. Na Letce nenašli Medvědi recept dlouhých jedenáct zápasů a s touhou tuto černou sérii prolomit a vítězně se rozloučit s Michaelem Petráskem, vstoupili do samotného mače. Duel se hrál ve vysokém tempu a těžili z toho hlavně domácí, kteří se mohli opřít o výbornou produktivitu a o skvělý výkon gólmana. Děčínská družina po výhře 4:1 zlomila letňanské prokletí a rok 2023 zakončila nejlépe, jak mohla.

HC Děčín – HC Letci Letňany 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a asistence: 17. Nezbeda (Brož, Faigl), 37. Černý (J. Tůma, Zedek), 43. Parshakov (Jursa), 48. Zedek – 49. Poppel (Sklenář)

Sestava Děčína:
Petrásek (Horák) – Brož, Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma, Faigl, T. Nezbeda – Smola, J. Tůma, D. Černý – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Chovanec


Mezisváteční výhra nad Kobrou
Wikov si utkání mezi svátky nepředehrál jako většina mužstev, takže k hranicím s Polskem se po vánočních svátcích vydala pražská Kobra. Domácí se favorita nezalekli a od startu začali diktovat tempo. Výsledkem tomu bylo dvoubrankové vedení, které vydrželo až do 46. minuty, kdy snížil Filip Vlček. Hronov soupeři nedovolil vyrovnat a v posledních minutách své vítězství potvrdil dalšími dvěma góly. Výhra pro celek z Královohradeckého kraje znamenala posun na třinácté místo.

HC WIKOV Hronov – HC Kobra Praha 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Branky a asistence: 10. Maršík (T. Veselý, T. Hynek), 16. T. Hynek (T. Veselý), 58. Lederer (Vaňkovský), 60. T. Hynek (Kopecký) – 46. F. Vlček (Do. Novák, J. Stejskal)

Sestava Hronova:
Pittr (J. Tichý) – Jass (C), Hrbek, Babrusev, Rubáček, Kopecký, Ondruš, Voňka (A) – Lederer, Maršík, T. Hynek – M. Hájek I, Popitič, Matouš – Plíšek, D. Straka, T. Veselý – Vaňkovský, Trandin (A), Řezáč


Otočka a jasná výhra Děčína
I měsíc listopad odstartoval Děčín proti Hronovu. Do utkání vstoupili lépe domácí, kteří i přes děčínskou převahu vedli brankou Lederera. Medvědi však čekání na gól prolomili ve druhé části a hned třikrát se prosadili. Možnost zdramatizovat zápas definitivně utlumily další dvě trefy hostů z posledního dějství a Grizzly nakonec odjeli s výhrou 5:1.

HC Wikov Hronov – HC Děčín 1:5 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky a asistence: 13. Lederer (Voňka) – 22. Zedek (Parshakov, Sýkora), 27. Tůma (Faigl), 34. Tůma (Faigl, Brož), 53. Nezbeda (Faigl, Brož), 57. Brož (Faigl, Tůma)

Sestava Hronova:
Malychin (Škorpík) – Kopecký, Babrusev, Ondruš, Voňka (C) – Vaňkovský (A), M. Hájek I, Voděracký – Štrombach (A), Řezáč, Popitič – Murtazin, Przybyla, Lederer

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Jebavý, Zedek, A. Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Nowák, Hruška

Video-pozvánka



Partneři

Více
Úvod