Rozhovory

„VÝPOMOC DĚČÍNU? JSEM RÁD A VÁŽÍM SI TOHO,“ HLÁSÍ LUKÁŠ NEZBEDA

„VÝPOMOC DĚČÍNU? JSEM RÁD A VÁŽÍM SI TOHO,“ HLÁSÍ LUKÁŠ NEZBEDA

14. 12. 2023 Rozhovor s Lukášem Nezbedou

Nepříliš povedený mač mají za sebou děčínští hokejisté, kteří ve 23. kole nestačili na Vrchlabí. I když se Grizzly ve druhé třetině dostali soupeři na dostřel, celek z Krkonoš dalšími dvěma góly opět odskočil a pro Medvědy pak bylo těžké se do utkání vrátit. To v rozhovoru potvrdil i Lukáš Nezbeda, jenž se narychlo objevil v sestavě Děčína. O svém startu se dozvěděl v úterý pozdě večer, jelikož Nové Pace odpadl duel v Krajské lize. Jak se mladý útočník dívá na možnost zpestřit si sezónu druholigovými zápasy a co říká na formu staršího bratra Tomáše?

Co podle tebe rozhodlo o včerejší porážce ve Vrchlabí?
Byl to určitě už play-off hokej. Vrchlabí na nás hned od začátku nastoupilo, ovládlo hru a myslím si, že bylo včera kompaktnější ve hře dozadu a dopředu. Celkově nás přehráli.

Ve druhé třetině jste se dostali soupeři na dostřel, nicméně chvíli nato soupeř dal možná diskutabilní gól na 3:1, jak jsi situaci viděl ty?
Nejdřív brácha snižoval na 1:2, pak jsme tam měli nějakou šanci, kterou jsme neproměnili. Hosté potom byli u nás, Dominik Kučera měl puk u branky a nějaký hráč ho tam přistrčil. Za mě to byl určitě faul, bylo to zezadu a krosček. Rozhodčí to prý moc neviděl. Za mě ten gól neměl platit, ale s tím už nic nenaděláme.

Jak těžké potom bylo zareagovat?
Za stavu 3:1 jsme pak dostali ještě jeden gól a ten nás hodně položil na kolena, ale v kabině jsme si řekli, že nic nevzdáváme. Pak teda ještě Vrchlabí odskočilo a Honza Smola už jen na konci krásně snížil z přesilovky. Bylo to určitě těžké utkání a musíme se z toho poučit.

V děčínském dresu jsi naskočil již počtvrté v probíhající sezóně. Kdy ses vůbec dozvěděl, že nastoupíš ve Vrchlabí?
Bylo to docela hektický, protože jsem měl hrát za Novou Paku proti Novému Městu. Ale v úterý večer to soupeř kvůli marodce odhlásil, takže pak Nová Paka kontaktovala Děčín, že bych mohl jet hrát a asi tak v 9 večer jsem věděl, že bych měl nastoupit.

Jak ti vyhovuje to, že si letošní ročník můžeš zpestřit druholigovými zápasy?
Je to určitě super. Mám s Děčínem skvělou spolupráci, jak s Michalem Oliveriusem, tak i s panem Havlíčkem a jsem rád, že mají zájem, abych občas takhle přijel vypomoct. Já jsem spokojený a vážím si toho.

V zápase opět skóroval tvůj brácha Tomáš, co říkáš na jeho výkony v probíhajícím ročníku, ve kterém vede produktivitu a je nejlepším střelcem 2. ligy?
Bráchovi to samozřejmě přeji, padá mu to tam a jsem za něj obrovsky rád. Klukům v první lajně to šlape a doufám, že jim to tam bude padat dál a dotáhnou Děčín co nejdál.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod