Rozhovory

„BYL TO DOBRÝ ZÁPAS, KTERÝ MĚL VŠECHNO,“ OHLÍŽÍ SE ZA DERBY KAPITÁN TOMÁŠ FAIGL

„BYL TO DOBRÝ ZÁPAS, KTERÝ MĚL VŠECHNO,“ OHLÍŽÍ SE ZA DERBY KAPITÁN TOMÁŠ FAIGL

24. 11. 2023 Rozhovor s Tomášem Faiglem

Jako správný kapitán táhl děčínskou družinu za vítězstvím v severočeském derby. Nejprve Tomáš Faigl vyrovnal stav utkání, potom druhou brankou strhl vedení na stranu Medvědů a také měl nemalý podíl na čtvrtém gólu, jenž obstaral Tomáš Nezbeda. Především jeho první trefa byla vskutku líbivá, za takový odpal by se nestyděl kdejaký baseballista. Útočník s dvacítkou na zádech nechyběl na ledě ani při dlouhém vyčerpávajícím oslabení, které Grizzly po heroickém výkonu zvládli. Po utkání byl zcela po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem Děčína.

Gratuluji k výhře, severočeské derby mělo všechno, jak jsi to vnímal ty z pohledu hráče?
Myslím si, že to byl dobrý zápas, který měl všechno. Skvělou atmosféru, za kterou chci divákům poděkovat, šarvátky a góly. Jsme rádi, že jsme doma po nezdaru s Mostem dokázali zvítězit.

Zápas jste museli otáčet, bylo důležité, že jste díky tvé brance stihli ještě v té samé třetině vyrovnat?
Určitě to byl důležitý gól. Myslím, že jsme první třetinu hráli dobře, i když jsme dostali branku a chvilku byli v útlumu, pořád jsme Ústí přehrávali a gól si zasloužili.

Zastavím se u tvé první trefy, která byla opravdu parádní. Za mě by ses uplatnil i v baseballu, neuvažuješ o tom?
Nikdy mě to nenapadlo (smích). Říkal jsem o přestávce klukům, že to byla náhoda, ale Brožák (Vladimír Brož) mi řekl, že už mě takhle párkrát v zápase viděl chytit puk ze vzduchu. Ale jak říkám, byla to spíš náhoda.

Druhou třetinu jste potom jasně ovládli, cítil jsi, že právě vedení 4:1 by mohlo soupeře definitivně zlomit?
Určitě ano, první dvě třetiny jsme hráli podle mého názoru výborně. Ve třetí části jsme nechali hrát více méně jenom Ústí, ale naštěstí dali jenom jeden gól a v ostatních šancích nás, jako každý zápas, podržel gólman. Jsem i rád, že jsme neinkasovali v závěru při oslabení a nedali Ústí šanci to nějak zdramatizovat.

Při tom dlouhém oslabení jsi byl zrovna jedním z těch, kdo byl na ledě, sáhli jste si na dno sil?
Bylo to dost vyčerpávající. Jednou se nám to podařilo vyhodit, ale hned se vrátili zpátky k nám do pásma. Pak už jsme jen stáli a modlili se, ať to Pety (Michael Petrásek) chytí a přeruší. Naštěstí se tak stalo.

Utkání nabídlo plno emocí, šarvátek, tvrdých soubojů. Jak těžké bylo v takových případech udržet nervy na uzdě a nenechat se kvůli tomu vyloučit?
Tohle k derby patří. Nikdo nechtěl dát nikomu nic zadarmo. Možná se daly nějaké zákroky posoudit jinak, ale to je asi v každým zápase. Jsem rád, že jsme to zvládli a až na jednu situaci se nenechali vyprovokovat. Ale jak říkám, zvládli jsme to jako tým a derby je opět naše!

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod