Rozhovory

„BYLY TO VELMI VYDŘENÉ TŘI BODY,“ UZNAL PO ZÁPASE S CHEBEM DAVID ČERNÝ

„BYLY TO VELMI VYDŘENÉ TŘI BODY,“ UZNAL PO ZÁPASE S CHEBEM DAVID ČERNÝ

23. 10. 2023 Rozhovor s Davidem Černým

Po rychle vstřelené brance do sítě Chebu se mohlo zdát, že Medvědy čeká snadné utkání. Opak byl však pravdou. Hosté dokázali vývoj zápasu bleskově otočit a nebýt Michaela Petráska v brance, mohli Grizzly prohrávat i vyšším rozdílem. Potřebný impuls k obratu získali Děčínští díky vyrovnávající trefě Davida Černého. Dvacetiletý útočník si sice musel na svůj první gól v sezóně počkat až do 9. kola, nicméně jeho zásah přišel v pravou chvíli a pomohl k vydřeným třem bodům, které znamenaly čtvrtou výhru v řadě.

Připsali jste si čtvrtou výhru v řadě, která se však nerodila lehce. Byly to vydřené tři body?
Určitě to byly velmi vydřené body. Byl to asi nejtěžší zápas, který jsme dosud hráli, i když to měl být papírově nejlehčí soupeř, tak to opravdu bylo náročný. Nehráli jsme dobře a nebyl v naší hře systém.

Po brzy vstřelené brance se mohlo zdát, že zápas bude snadný, ale opak byl pravdou, neboť Cheb bleskově otočil. Co se stalo?
V šatně jsme si říkali, ať hlavně nic nepodceníme. Do zápasu jsme vlítli a hned v prvním střídání dala naše první lajna krásný gól. Potom si myslím, že se všem v hlavě ulevilo a asi jsme si mysleli, že už to půjde samo. Jenže Cheb ukázal, že to samo určitě nepůjde, rychle otočil a museli jsme začít něco dělat.

Cheb měl v první třetině několik šancí a nebýt Michaela Petráska, museli jste dotahovat větší manko. Viděl jsi to podobně?
Stoprocentně. Podle mě máme jedny z nejlepších gólmanů v lize a oba chytají výborně. Pety (Michael Petrásek) v první třetině předvedl takové zákroky, až jsem si říkal, že jsem tohle snad nikdy neviděl. Nebýt jeho, tak po první třetině mohl být výsledek klidně 5:1 pro Cheb a nikdo by se nedivil.

Nicméně tobě se povedlo po pěkné akci ještě v první části vyrovnat. Jak důležité bylo, že jste stihli v téže třetině srovnat?
Určitě to bylo důležité. Každý gól je důležitý a myslím si, že ta branka na 2:2 nás určitě nějakým způsobem nabudila. Potom jsme si v šatně řekli, že se musíme probrat.

Skóroval jsi poprvé v sezóně, je to pro tebe velká úleva?
Určitě se mi hodně ulevilo. Mám za sebou takové horší období, co se týče gólů a bodů, čekal jsem od sebe mnohem víc. Sice mám za tu dobu tři břevna, čtyři tyčky a jeden neuznaný gól, ale nějak to neřeším. Hlavně, že se týmu daří, jsme čtvrtí a když budeme vyhrávat, tak to takhle může klidně zůstat.

Věříš, že se to teďka zlomí?
Myslím si, že se to může zlomit, protože asi za tři nebo čtyři střídání, co jsem dal branku, tak jsem vstřelil další gól, který bohužel nebyl uznán.

Jak jsi viděl situaci u neuznané branky?
Parši (Nikolaj Parshakov) stál nějak za gólmanem a asi mu blokoval. Nemyslím si ale, že to bylo něco, kvůli čemu by rozhodčí branku nemohl uznat. Já bych to uznal, ale zase se nikdo nemůže zlobit na rozhodčího, když to neuznal. Byla to těžká situace na posouzení a rozhodčí to mohl uznat i nemusel.

Nyní vás čeká série tří venkovních zápasů, s jakým cílem pojedete na trip?
Pojedeme s cílem ne navázat na Cheb, ale navázat na zápas s Vrchlabím, proti kterému jsme hráli výborně. Takhle chceme hrát proti Letňanům, Mostu i Hronovu a nejlépe všechny zápasy vyhrát. Myslím si, že kvalitu na to máme, jsme vynikající parta, hrajeme jako jeden tým, v kabině je super nálada a mentalita, takže věřím, že si půjdeme pro devět bodů.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod