Rozhovory

„ČEKÁNÍ NA PRVNÍ TREFU? MĚL JSEM TO V HLAVĚ,“ PŘIZNÁVÁ DVOUGÓLOVÝ MARTIN JURSA

„ČEKÁNÍ NA PRVNÍ TREFU? MĚL JSEM TO V HLAVĚ,“ PŘIZNÁVÁ DVOUGÓLOVÝ MARTIN JURSA

16. 10. 2023 Rozhovor s Martinem Jursou

Na první gólový zásah v soutěžním zápase za děčínské barvy si Martin Jursa musel počkat až do sedmého kola. Liberecký rodák si střelecký účet otevřel v utkání na Kobře, kde se mu povedlo rovnou dvakrát skórovat a výrazně se podepsal pod vítězství 7:3. Čtyřiadvacetiletý útočník doufá, že sobotní trefy mu i jeho lajně pomohou do dalších zápasů.

Kobře jste nasázeli sedm gólů, jak se ti hodnotí výhra?
Pro nás určitě důležité body, na Kobře je dost specifické, malé hřiště, hokej je tam rychlý a nepříjemný, takže jsme rádi, že se nám podařilo vstřelit větší počet branek a vyhrát větším rozdílem.


Kde myslíš, že se utkání definitivně zlomilo ve váš prospěch?
Za mě to bylo ve 3. třetině, kdy soupeř začal lépe a dostal se do kontaktu. Hodně důležitý byl trochu šťastný gól z přesilovky, kdy jsme odskočili o dvě branky. To nám dodalo klid a do konce zápasu se nám podařilo dát ještě pár hezkých gólů a za to jsme rádi.

Poprvé se ti povedlo za Děčín skórovat v soutěžním zápase a rovnou hned dvakrát, tak jaké máš pocity?
Určitě převažuje hlavně úleva. Musím poděkovat klukům z útoku, jak Paršimu (Nikolaj Parshakov), tak i Sykymu (Ondřej Sýkora). V obou situacích mě našli prakticky do prázdné branky, takže jsem to neměl moc složité. Za góly jsem rád, ale hlavní jsou tři body.

Na první gól v sezóně jsi čekal do 7. kola, měl jsi to v hlavě?
Musím se přiznat, že jsem to v hlavě měl dost. Není to příjemné čekat na gól do 7. kola. Doufám, že jsem to tento týden zlomil a začne to tam padat. Každopádně trenéři mě podrželi, což pro mě bylo důležité a já doufám, že důvěru splatím a co nejrychleji další góly přidám.

Tvá lajna se trošku trápila, co se týče střílení branek. Zvedne vám tento zápas sebevědomí?
Doufám, že to je přesně zápas, co jsme potřebovali a že se od něj jako lajna můžeme odrazit. S kluky moc dobře víme, že se musíme gólově připojit k naší 1. lajně, kterou máme hodně nadstandartní a která nás táhne, stejně jako oba brankáři. Pracujeme na tom a já věřím, že góly začneme přidávat už ve středu s Vrchlabím.

Vrchlabí jste v přípravě neporazili, co myslíš, že budete muset tentokrát předvést?
Máme jim co vracet. Příprava je vždycky jiná než ostré soutěžní zápasy. Mají dobrý tým, vedený dobrým trenérem a takticky jsou na tom za mě hodně dobře, ale to stejné platí i o nás. Určitě do toho půjdeme dobře připraveni a věřím, že se nám podaří body urvat. Tímto bych chtěl pozvat diváky, ať dorazí v co největším počtu a my uděláme vše, abychom vyhráli.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod