A-tým

„MUSÍME HRÁT CELÝCH 60 MINUT NAPLNO,“ NABÁDÁ DOMINIK KUČERA

„MUSÍME HRÁT CELÝCH 60 MINUT NAPLNO,“ NABÁDÁ DOMINIK KUČERA

3. 10. 2022 Rozhovor s Dominikem Kučerou

Děčínští hokejisté mají za sebou už třetí krajské derby v sezóně. V tom sobotním hostili před skvělou atmosférou Piráty a v prvních dvou třetinách jim byli rovnocenným soupeřem. Bohužel závěrečná část už patřila pouze Chomutovu, který rozhodl o své výhře. Na děčínské straně skórovali jen obránci a jedním z nich byl Dominik Kučera. Pro jednadvacetiletého beka šlo o prémiovou trefu v novém ročníku.

S Chomutovem jste byli v prvních dvou třetinách rovnocenní soupeři, ale ta třetí se nepovedla. Bylo to kvalitou soupeře nebo vám docházely síly?
První dvě třetiny jsme hráli vyrovnaný zápas, ale v té závěrečné jsme trošku polevili. Na soupeři bylo znát, že je kvalitním týmem a využil toho.

Poslední třetiny rozhodly už druhý zápas v sezóně, minule v Mostě a teďka s Chomutovem. Co bude potřeba udělat, aby se to neopakovalo?
Je to tak, určitě musíme zlepšit hru a hrát celých 60 minut naplno, a ne jenom první dvě třetiny. A také proměňovat tutové šance, které budeme mít, obzvlášť ty v přesilovkách.

Útočná síla Chomutova je mimořádná. Jak těžce se takoví hráči brání?
Mají každou lajnu vyrovnanou, ale bránit se určitě dají. Jsou tam zkušení hráči jako Viktor Hübl nebo František Lukeš a ti se hlídají hůř.

Za Děčín dávali branky jen obránci, jednu si vstřelil i ty a byla to tvoje první v sezóně. Jsi spokojený, že sis načal střelecký účet už na začátku ročníku?
Láďa Brož měl dvě krásné bomby od modré, a i Kubovi Černohorskému to tam pěkně spadlo. Jsem moc rád za svůj první gól v sezóně, ale mrzí mě, že jsem tím nepomohl víc týmu.

Na zápas dorazilo přes 700 diváků. Jak sis užil atmosféru?
Atmosféra byla super, chtěl bych za tým moc poděkovat divákům, že nás přišli podpořit.

Ve středu dorazí další těžký soupeř Letňany, kde jsi vloni začínal sezónu. Co na ně bude platit?
Letňany budou těžkým soupeřem. Určitě si myslím, že bude platit, když na ně vlítneme hned od začátku a k ničemu je nepustíme.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod