A-tým

Rozhovor s Ing. Jiřím Zdvořáčkem, novým členem managementu HC Děčín

Rozhovor s Ing. Jiřím Zdvořáčkem, novým členem managementu HC Děčín

27. 4. 2022
Bývalý funkcionář ústeckého Slovanu Ing. Jiří Zdvořáček, který se k hokeji vrátil po dvou letech, nově působí v managementu Děčína. Jakou pozici bude v klubu zastávat? Jaké jsou vyhlídky děčínských Medvědů v dalších sezónách? A kdo povede mužstvo v příštím ročníku? To vše, ale i mnohem více se dozvíte v rozhovoru.
 
Jirko, můžeš fanouškům trošku přiblížit, kdo jsi a říct něco o sobě?
Je mi 48 let, jsem stavební inženýr a pracuji v managementu velké energetické firmy. Bydlím ve Valtířově, tedy na půl cesty mezi Ústím a Děčínem. Na ústecký zimák to mám 15 minut autem a na děčínský trochu dál, 17 minut (smích). Sportem relaxuji, jak již aktivně, tak jako funkcionář. 2krát týdně si jdu zahrát jako hobík hokej, hraji golf, jezdím na kole a chodíme s naší psí slečnou na výšlapy na okolní kopečky. Ale pozor – pokud byste čekali vysportovanou postavu, tak vás zklamu. Rozměry 170 cm/115 kg hovoří za vše (smích).
 
Ty jsi působil několik let v ústeckém Slovanu, je to tak?
Ve Slovanu jsem působil na pozici jednatele klubu s roční přestávkou 7 let. Slovan je moje srdcovka, ale v roce 2020 jsem se rozhodl z profesionálního hokeje odejít. Byly to krásné roky, které mi daly spoustu zkušeností.
 
Kromě hokeje se věnuješ i hokejbalu...
Ano. Sám jsem hrál hokej pouze za elévy a žáky Slovanu, a poté se věnoval aktivně 16 let hokejbalu. Když za mnou přišli moji synovci, že chtějí založit hokejbalový tým, tak jsem jim slíbil, že jim s tím pomohu. Tým, který se jmenuje Vlčí smečka, je velmi úspěšný. Letos jsme s přehledem vyhráli základní část ve druhé nejvyšší soutěži a čeká nás play-off. V týmu hrají i děčínští hráči Faigl, Loukota a Zajan.
 
Nyní budeš působit v děčínském hokeji. Jak se rodil tvůj příchod a jakou pozici budeš v klubu zastávat?
Za všechno může Honza Havlíček. Hned poté, co jsem skončil ve Slovanu, mě kontaktoval, zda bych mu nešel pomoci do Děčína. Já tehdy odmítl, ale s Honzou jsme si každý půl rok volali a letos v zimě ve mně uzrálo rozhodnutí se k hokeji vrátit. Rozhodl jsem se letos v lednu i s vědomím hrozícího pádu do krajského přeboru. Od té doby jsem byl v roli pozorovatele na zápasech A mužstva a v úzkém kontaktu s Honzou. 2. března jsem oficiálně nastoupil do HC Děčín. Budu zastávat pozici jednatele A mužstva spolu s Honzou Havlíčkem a zároveň budu členem výkonného výboru mládeže.
 
Jak si rozdělíte kompetence či práci s Honzou Havlíčkem?
Já budu u A mužstva zodpovědný za obchod a ekonomiku a Honza za sportovní část. Samozřejmě vše ve vzájemné spolupráci. U mládeže jsem si vzal rok na rozkoukání.
 
Jaké máš cíle nebo jsou nějaké vize do budoucna v HC Děčín?
V žádném případě jsem nepřišel vytáhnout Děčín do první ligy, jak by si mohl možná někdo myslet. To by byla pro Děčín sebevražda. Chceme hrát s Děčínem první polovinu druhé ligy a zajistit hráčům Děčína kvalitní podmínky. Chci, abychom si všichni užili znovu krásné zážitky v play-off, které jsem sám v Děčíně zažil, tehdy jako pozorovatel Slovanu. A moje vize? I přes můj věk plánujeme s mojí ženou potomka a já chci, aby když to bude kluk, mohl strávit celou mládežnickou kariéru v Děčíně.
 
Jak je to s rozpočtem na příští sezónu?
Rozpočet jsme navýšili o třetinu, s tím, že máme záruky, že je plně pokrytý. Chtěli bychom každým rokem držet vzrůstající trend.
 
Můžou se fanoušci těšit na nějaké novinky?
Těšit se můžou, ale prozrazovat je zatím nebudeme. První novinka – Michal Trávníček je venku, na ostatní si počkejte.
 
Za nedlouho se rozběhne letní příprava. Jak to vypadá s hráčským kádrem? Z kolika procent je hotový?
Ještě se tvoří, máme hotovo cca 60 %. Zajímavá jména máme ještě rozjednaná. Jakmile se s nějakým hráčem dohodneme, hned se to naši fanoušci dozvědí.
 
Kdo povede A mužstvo v příští sezóně? 
Tomáš Mareš a Michal Oliverius. Moc se na spolupráci s oběma těším.
 
Děkujeme za rozhovor
 

Partneři

Více
Úvod