A-tým

Havlíčkův Brod má dva mečboly

Havlíčkův Brod má dva mečboly

16. 3. 2018 Vendula Zdražilová, HC Děčín
Druhé utkání série mezi Děčínem a Havlíčkovým Brodem se odehrálo na děčínském ledě a Medvědi prahli po srovnání série. I když se v zápase podařil dokonalý obrat, nakonec to nestačilo a další bod slaví Bruslaři. Ti se tak pokusí sérii ukončit v neděli na svém ledě. Hosté předvedli parádní gesto a srdce. Před předávaním šeku Honzíkovi Jakešovi, jenž se úspěšně vyléčil z leukémie, se sami v kabině složili a vybraný obnos předal Honzíkovi osobně kapitán týmu, Miroslav Třetina, který ještě přidal dárek v podobě hokejky podepsané všemi hráči. Děkujeme za tento skvělý čin.
 
Ve třetí minutě se zrodila první velká šance, a to na straně Děčína. Jaroslav Hašek se ocit úplně sám před Novákem, jeho střelu ale brankář Bruslařů chytil efektním semaforem. A chvilku na to se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Hned z další akce se hosté usadili v děčínském teritoriu  JAN MILFAIT z pokleku napálil puk, který skončil za zády Lavingera - 0:1. O chvíli později se měnilo skóre znovu. FILIP BENEŠ vyslal střelu po zemi a podruhé rozvlnil děčínskou síť - 0:2. V další části první periody ještě měli hosté dvě velké šance, Kuchta ani Endál ale nebyli přesní. A protože se do konce už nic nestalo, šli Bruslaři poprvé do kabin s dvoubrankovým náskokem. 
 
V sedmadvacáté minutě se Medvědi dostali svému soupeře na dostřel jediné branky a byli zpátky ve hře. ZDENĚK PETRÁŠ zblízka pořádnou jedovkou prostřelil Nováka a na ledě propukla velká radost - 1:2. Děčínští notně ožili a v čase 33:53 bylo dokonce vyrovnáno. PAVEL ZAJAN zužitkoval přihrávky od Jaroslava Haška a začínalo se znovu od začátku - 2:2. Po sedmnácti vteřinách zavelel k dokonalému obratu LUKÁŠ ZIKA a strhl tak poprvé vedení na stranu Medvědů - 2:3 a hosté byli notně otřeseni. V samotném závěru ale ustáli velký domácí tlak a v poslední minutě druhé třetiny stihli ještě vyrovnat. LUBOŠ VOŘÍŠEK dostal nabito na levý kruh a poté už jen poslal kotouč do odkryté části Lavingerovy branky - 3:3.
 
Hosté v úvodu třetího dějství na Medvědy doslova vlétli a hrozili před jejich brankou. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se pak dočkali přesné trefy, o kterou se postaral NIKLAVS BALGALVIS a Bruslaři zase vedli - 3:4. Tentokráte byli na koni zase oni a brzy se zrodil pátý gól. TOMÁŠ CHLUBNA svižnou střelou nedal Lavingerovi šanci a hostům se už zase lépe dýchalo - 3:5. Hned na to jim ovšem zatrnulo. Medvědi mohli jít do kontaktní branky. Petráš byl v šanci faulován před Novákem a sudí nařídili trestné střílení. To ale do zdárného konce děčínský útočník nedotáhl a Havlíčkobrodští tak stále vedli rozdílem dvou branek. V závěru ještě orazítkoval břevno děčínské klece Luboš Voříšek a poté to Děčín zkusil při hře v šesti hráčích v poli, ale dohnat dvougólové manko se jim už nepodařilo. Havlíčkův Brod se tak ujal vedení 2:0 na zápasy a k dispozici má dva mečboly. V neděli na svém ledě budou chtít proměnit už ten první. 
 
HC Děčín - BK Havlíčkův Brod  3:5 (0:2; 3:1; 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Petráš (Havlík D., Faigl), 34. Zajan (Hašek, Hříbal), 35. Zika – 4. Milfait (Voříšek, Michálek), 8. Beneš (Kuchta, Kopic), 40. Voříšek (Třetina, Endál), 44. Balgalvis (Milfait, Michálek), 46. Chlubna (Beneš, Kříž)
 
Sestava HC Děčín
Lavinger (Havlík Š.) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Havlík D., Loukota, Chmel, Vaněk, Molnár (A) – Zajan, Volráb, Faigl, Oliverius (C), Chovanec, Petráš, Hašek (A), Zika, Navarra, Amirov

Následující článek

Partneři

Více
Úvod