A-tým

Děčín přivítá další silný celek, a sice Kolín

Děčín přivítá další silný celek, a sice Kolín

2. 2. 2019 Vendula Zdražilová, HC Děčín

V rámci šestatřicátého kola druhé hokejové ligy čeká na hokejisty Děčína další těžký zápas, na děčínský led totiž zavítají kolínští Kozlové.  Děčínští hokejisté jsou v tabulce ve skupině Sever na čtvrtém místě s jednačtyřiceti body. Na své konto si zapsali třináct výher a devatenáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě navýšili svůj náskok za soupeři za nimi. A dokonce mají i šanci hrát ještě o třetí pozici, na kterou v tuto chvíli ztrácejí už jen čtyři body. Po neúspěšném duelu v Nymburku, kde Medvědi padli 0:3, ve středu doma zabrali a porazili favorita z Klatov poměrem 5:2. Dnes je ale čeká další velmi těžké utkání s kolínskými Kozly. 

Nejproduktivnější hráči 
 
Pavel Kordule – 41 bodů (25+16) 
Michal Oliverius – 37 bodů (9+28) 
Zdeněk Petráš – 33 bodů (19+14)
 
Hosté z Kolína jsou třetím týmem ve skupině Střed. Na své konto Kolínští zapsali pětapadesát bodů za osmnáct výher a čtrnáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Po výhře 6:3 nad mosteckými Lvy přišla ve středu porážka 4:6 doma s Trutnovem. Kozlové tak v dnešním duelu na děčínském ledě budou chtít prohru s Trutnovem odčinit a brousí si tak zuby na Medvědy. V duelu s Medvědy budou hosté favoritem a uvidíme, zda tuto roli naplní, nebo zda se Děčínu opět podaří porazit ve svém teritoriu dalšího silného soupeře, jako tomu bylo s Jabloncem a Klatovy. Každopádně nás čeká zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít. 
 
Nejproduktivnější hráči 
 
David Šafránek – 41 bodů (25+16) 
Josef Malý – 36 bodů (12+24) 
Dominik Zumr – 33 bodů (15+18)
 
Oba celky se spolu utkaly jednou, na ledě Kolína v prosinci loňského roku dokázali Medvědi zvítězit 5:4 po prodloužení. Hosté tak mají svému soupeři dnes co vracet.
 
Utkání na děčínském zimním stadionu začíná ve sobotu 2.2.2019 v 18:00. hodin. 
 
Online přenos: HC Děčín - SC Kolín

Následující článek

Partneři

Více
Úvod