×
Dnes v 17:30 | MUZ
MOSTEČTÍ LVI
HC Děčín

A-tým

Děčín se poprvé utká s Vrchlabím

Děčín se poprvé utká s Vrchlabím

1. 3. 2019 Vendula Zdražilová, HC Děčín - Hokejisté Děčína si vstupenku do vyřazovacích bojů zajistili až v posledním možném termínu, a sice v posledním utkání základní části, když porazili Bílinu. Nyní je už v sobotu čeká první duel série s Vrchlabím. První zápas začne na tamním stadionu v 18. hodin.
Medvědi nakonec zakončili základní část na čtvrtém místě. Získali rovných padesát bodů a nepustili tak Kobru do play-off, Pražanům chyběl pouhý jeden bod. Po roce tak nebudou hráči Děčína chybět mezi nejlepšími osmi celky tabulky ve skupině Sever a Střed. V sezóně dokázali šestnáctkrát zvítězit a dvaadvacetkrát prohráli. Soupeřům vsítili 152 branek, inkasovali jich 171. Mezi nejproduktivnější hráče patřili bezesporu Michal Oliverius, kapitán Medvědů získal pětačtyřicet bodů za deset gólů a pětatřicet asistencí. Na druhém místě i díky zranění skončil Pavel Kordule. Ten zapsal o čtyři body méně, pětadvacetkrát se trefil do černého a šestnáctkrát pak připravil gólovou přihrávku. Na třetí pozici základní část zakončil Zdeněk Petráš se čtyřiceti body s bilancí 23+17.
 
Dobrou zprávou je, že se zranění hráči Kordule, Kopta a Hříbal zapojili do tréninku a budou moci zřejmě ve vyřazovacích bojích naskočit. Kádr navíc doplnil i ústecký brankář Martin Volke a hrát by měla i pětice litvínovských juniorů. Na play-off jsou tak Děčínští připraveni a všichni se těší na první boj ve Vrchlabí.
 
Vrchlabští hokejisté ve skupině Střed skončili na prvním místě s devětasedmdesáti body. Sedmadvacetkrát zvítězili a jedenáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. Soupeřům sice nastříleli méně branek než Děčín, a sice 138, ovšem inkasovali jich jen 86. Pyšní se tak druhou nejlepší obranou ve skupinách Střed a Sever. Z toho tedy jasně vyplývá, že Medvědy rozhodně v sérii hrané na tři vítězná utkání nečeká nic lehkého. Zejména na domácím ledě jsou v Krkonoších velmi silní, tam jim ve skupině Střed patří první pozice. Medvědi naopak na Severu v tabulce domácích utkání jsou na šestém místě, venku se jim dařilo lépe, tam skončili na třetí pozici.
 
Pozor si Děčín bude muset dávat na nejproduktivnějšího hráče Štěpána Matějčka se třiatřiceti kanadskými body (16+17), dále pak na Pavla Mrňu, ten nasbíral dvaatřicet bodů, když se třináctkrát střelecky prosadil a devatenáctkrát přihrál. Také Patrik Urban je produktivní, získal taktéž 32 bodů, za jedenáct branek a jednadvacet asistencí. Produktivní je také někdejší extraligový hráč Jaroslav Bednář, jenž odehrál za Vrchlabí dvanáct zápasů a zapsal stejný počet kanadských bodů (3+9). Čeká nás tak zajímavá série. Kdo připíše první bod, se dozvíme o sobotním večeru.
 
Oba celky se v sezóně utkaly dvakrát. Jednou se z výhry radovalo Vrchlabí, jednou pak Děčín.
 
Děčín – Vrchlabí 5:1
Vrchlabí - Děčín 3:1
 
Utkání na vrchlabském zimním stadionu začíná v sobotu 2.3. 2019 v 18.  hodin. 
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod