×
Dnes v 17:30 | MUZ
MOSTEČTÍ LVI
HC Děčín

A-tým

Medvědi počtvrté se Sokolovem padli

Medvědi počtvrté se Sokolovem padli

16. 2. 2019 Vendula Zdražilová, HC Děčín
V rámci čtyřicátého kola druhé hokejové ligy zavítali na děčínský led hokejisté Sokolova, kteří potvrdili roli favorita a zvítězili 8:1. Děčín tak podruhé v řadě nebodoval a o postupu do playoff rozhodnou poslední dva zápasy v základní části.
 
Hosté od úvodních minut hrozili před domácí brankou. Skóre se jim podařilo otevřít  v šesté minutě, když MARTIN ČURDA objel děčínskou branku a poté bekhendem prostrčil puk k pravé tyči Lavingera - 0:1. V deváté minutě už to bylo o dvě branky. MICHAEL ČEJKA zblízka prostřelil děčínského brankáře a dal hostům klid na hokejky - 0:2. V desáté minutě měli Sokolovští další velkou šanci, ale obrana Děčína dokázala včas zakročit. V závěru třetiny měl šanci Jan Bárdoš, kterého vyzval ke střele zpoza hostující branky Zajan, ale prvně jmenovaný promáchl. 
 
V úvodu druhé dvacetiminutovky měl dvě šance Josef Stříbrný, ten však ztroskotal na Lavingerovi, který jeho pokusy pokryl. V devětadvacáté minutě se už hosté trefili potřetí, když přesilovou hru využil DAVID HRUŠKA - 0:3. Na jeho přesnou střelu navázal o chvilku později PAVEL KUBĚNA, který z prostoru mezi kruhy pověsil puk pod víko děčínské klece - 0:4. A hosté neměli dost. V sedmadvacáté minutě přišly dva slepené góly a bylo to 0:6. Nejprve se prosadil podruhé DAVID HRUŠKA a po něm hned také MICHAEL ČEJKA, jehož to byl taktéž druhý gól. Medvědi se marně snažili alespoň o čestný úspěch, brankář Závorka jim to nedovolil a stále držel své čisté konto.
 
Ve třiačtyřicáté minutě po pěkně sehrané akci udeřili hosté znovu. Josef Stříbrný poslal puk do mezikruží pro TOMÁŠE ROHANA, který měl jednoduchou úlohu, a sice trefit takřka odkrytou domácí branku - 0:7. V poslední pětiminutovce třetí třetiny se Medvědi dočkali čestné branky. ZDENĚK PETRÁŠ využil dvojnásobnou přesilovou hru a alespoň na chvíli rozradostnil své spoluhráče - 1:7. Medvědi sami věděli, že s tak vysokou ztrátou už nic neudělají. V devětapadesáté minutě ještě využil JOSEF STŘÍBRNÝ přesilovou hru a pečetil tak konečný výsledek utkání - 1:8. Děčín tak ztratil další tři body a stále není jasno o postupujícím do playoff ze čtvrtého místa. Navíc Medvědi klesli na pátou pozici.
 
HC Děčín - HC Baník Sokolov  1:8 (0:2; 0:4; 1:2)
Branky a nahrávky: 55. Petráš (Faigl, Volráb) – 6. Čurda (Vrána), 9. Čejka (Tomeček), 29. Hruška (Rohan, Čejka), 33. Kuběna (Vrána, Stříbrný), 37. Hruška (Čurda), 37. Čejka (Bečvář, Rulík), 43. Rohan (Stříbrný, Kuběna), 59. Stříbrný (Kuběna)
      
Sestava HC Děčín
Lavinger (Mazourek) – Černohorský, Kaltenböck (A), Tenkrát, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (C), Faigl, Petráš, Bárdoš, Ineman, Kopta, Horák

Následující článek

Partneři

Více
Úvod