A-tým

Děčínští si proti čínskému klubu zastříleli

Děčínští si proti čínskému klubu zastříleli

27. 8. 2019 Vendula Zdražilová - Týden starou porážku od čínského klubu hodili Medvědi za hlavu a ve druhém vzájemném duelu už se radovali z výhry. China Golden Dragon porazili na svém ledě 9:2.
Děčínští se do svého soupeře zakousli a od úvodních minut si vypracovali tlak. A na začátku sedmé minuty vedli 2:0. Dvěma slepenými brankami DANIELA VOLRÁBA a RADKA FOJTA tak hosté doháněli dvougólové manko. Avšak o tři minuty později se Dragoni dostali Děčínu na dostřel jediné branky po přesné střele XUDONGA YIANGA - 2:1. Radost ale děčínskému soupeři trvala pouhých jednatřicet vteřin. Kapitán MICHAL OLIVERIUS totiž bleskově znovu navýšil medvědí vedení - 3:1. V samotném závěru ještě měl šanci Michal Kučera, jenž prosprintoval až ke Káchovi, zblízka ho však nepřekonal. 
 
Na začátku prostřední části hry se Číňanům naskytla možnost dlouhé přesilové hry, když byl na pět minut a do konce utkání vyloučen Erik Mareš. V oslabení ale ujel PATRIK ZICHO, jenž blafákem nedal Pengfeiovi šanci - 4:1. V polovině zápasu se střelecky prosadil také ONDŘEJ SÝKORA a Děčín vedl 5:1. V osmatřicáté minutě se Medvědi opět prosadili velmi rychle po sobě. Jedenáct vteřin jim stačilo na to, aby dvakrát skórovali. Nejprve čínského brankáře překonal FILIP INEMAN  a po něm hned DANIEL VOLRÁB, jenž se do listiny střelců zapsal podruhé - 7:1. Podruhé do kabin se tak šlo lépe Děčínu, jenž měl šestibrankový náskok.
 
Ve dvaačtyřicáté minutě se prosadili podruhé a naposledy Číňané. Pak už skórovali jen Medvědi. Zheng našel na pravé straně rozjetého YULONGA WANGA, který se poté pěknou střelou trefil pod víko děčínské klece - 7:2. Ve dvaapadesáté minutě zkompletoval svůj hattrick DANIEL VOLRÁB  po pěkně sehrané děčínské akci - 8:2. O chvilku později udeřil ještě PAVEL ZAJAN a děčínské publikum skandovalo deset, deset. A k tomu nebylo za malý okamžik daleko. Brankář Pengfei ale desátou inkasovanou branku odmítl po skvělém zákroku, když zastavil nebezpečnou střelu Víta Šindeláře. Zápas nakonec skončil 9:2. Oba kluby se ale dohodly, že se ještě pojedou samostatné nájezdy a i v těch byl Děčín úspěšný. Po pěti sériích na každé straně zvítězili 3:1. Připsali si tak druhou výhru v přípravě. 
 
HC Děčín - China Golden Dragon 9:2 (3:1, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Volráb (Sýkora), 7. Fojt (Chovanec), 10. Oliverius (Kaltenböck), 26. Zicho, 30. Sýkora (Petráš), 37. Ineman (Oliverius), 38. Volráb (Zicho), 52. Volráb (Fojt, Chovanec), 53. Zajan (Petráš, Loukota) – 10. Xiang (Kučera), 42. Wang (Zheng)
      
Sestava HC Děčín:
Kácha (Lavinger) – Balcar, Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Černohorský – Šindelář, Petráš, Zajan – Sýkora, Oliverius (C), Ineman – Fojt, Volráb, Chovanec – Hruška

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod