×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Stadion Cheb
HC Děčín

A-tým

První odvety začínají, Děčín přivítá Bílinu

První odvety začínají, Děčín přivítá Bílinu

15. 10. 2019 Vendula Zdražilová - Druhá hokejová liga má ve středu ve skupině Sever na programu desáté kolo. Začínají tedy první odvety. Medvědi na svém ledě přivítají Draky z Bíliny.
Děčínští Medvědi se v tabulce ve skupině Sever po osmi odehraných duelech nacházejí na třetím místě se ziskem sedmnácti bodů a nadále tak neztrácejí kontakt na špičce tabulky. Na druhý Most ztrácejí jeden bod, na Vrchlabí pak body tři. Až do minulé středy drželi svou neporazitelnost jako jediný tým v této druholigové skupině. Až domácí duel s Mostem to změnil. Mostečtí z ledu Děčína odvezli všechny tři body za těsnou výhru 3:2. V sobotu pak silné Vrchlabí bylo taktéž na děčínském ledě úspěšné a v boji o první místo s Medvědy tak uspělo a vyhouplo se na čelo skupiny Sever. Dnes čeká děčínské hokejisty podruhé v sezóně Bílina, kterou hned v úvodním kole nové sezóny porazili na jejím ledě 5:1. Dnes ve svém teritoriu by na tuto výhru opět navázali, aby se vrátili na vítěznou vlnu. Budou sice favoritem, ale to nemusí nic znamenat. Bílinští prahnou po odvetě a nedají svému soupeři nic zadarmo.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Zdeněk Petráš – 20 bodů (9+11)
Ondřej Sýkora – 17 bodů (8+9)
Michal Oliverius – 13 bodů (4+9)  
 
Bílinští hokejisté zatím nepodchytili začátek sezóny a jsou po nelichotivých výsledcích až na posledním, devátém místě se čtyřmi body. V základní hrací době ještě nevyhráli, připsali si výhru po samostatných nájezdech v Jablonci, takže získali aspoň dva body. Sedmkrát pak odešli z ledu jako poražený tým, z toho dvakrát po prodloužení. Nejcennější získaný jeden bod byl proti Vrchlabí. A naposledy se na ledě ve Slaném utkali s Řisuty, které braly bonusový bod navíc po výhře 5:4 v nastavené hrací době. Draci tak mají nyní třízápasovou šňůru proher a rádi by ji protrhli. Na děčínském ledě to sice nebudou mít jednoduché, ale udělají vše pro to, aby Medvědy obrali o nějaký ten bod. Čeká nás tak zajímavý duel v rámci severočeského derby, tak si ho rozhodně nenechte ujít.
 
Nejproduktivnější hráči
 
Jakub Procházka – 16 bodů (8+8)
Jaroslav Šimeček – 13 bodů (5+8)
Jakub Zdeněk – 8 bodů (3+5) 
 
Jak už bylo zmíněno, první letošní vzájemný duel vyzněl lépe pro Medvědy, kteří na ledě Bíliny zvítězili 5:1. Budou i v první sezónní odvetě úspěšní, nebo Draci jim nějaké body seberou? To nám napoví až samotný zápas.
 
První duel v sezóně
Bílina – Děčín 1:5
 
Utkání na zimním stadionu v Děčíně začíná ve středu 16. 10. 2019 v 18:00  hodin.
 
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod