A-tým

Z Jablonce s plným počtem bodů

Z Jablonce s plným počtem bodů

19. 2. 2020 Vendula Zdražilová - Medvědi ve třetí třetině ztratili dvoubrankový náskok, když Jablonec vyrovnal. Už to vypadalo, že duel dojde do prodloužení, ale patnáct vteřin před koncem třetí třetiny strhl vedení na stranu Děčína Radek Fojt a střelou do prázdné klece ho pečetil Pavel Zajan.

Skóre zápasu se měnilo už ve čtvrté minutě, kdy přesilovou hru využil VOJTĚCH TŮMA a poslal Medvědy do vedení - 0:1. Vlci však dokázali ve třinácté minutě srovnat stav. MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ tečoval kotouč po střele od modré čáry a začínalo se znovu od začátku - 1:1. V poslední minutě první části hry bylo pro Děčín nařízeno trestné střílení, které provedl Ondřej Sýkora. Střelou mezi betony domácího brankáře nepřekonal a skóre se tak nezměnilo. Poprvé do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Také úvod prostřední části hry patřil Medvědům. JAN SMOLA ve zmatku před jabloneckou klecí zakončil střelou do odkryté branky a bylo to 1:2. Další průběh druhé periody poznamenala častá vyloučení, ale na ukazateli skóre to neprojevilo. Oba týmy zkoušely přelstít brankáře soupeře, ale ti byli pozorní. Podruhé do kabin se tak šlo lépe hostům, kteří měli v zádech jednobrankové vedení.

To hned v jednačtyřicáté minutě navýšil DANIEL VOLRÁB, jenž za záda jabloneckého brankáře uklidil odražený kotouč - 1:3. Domácí se však nevzdali a v polovině poslední třetiny dvěma slepenými góly srovnali stav. Nejdříve v devětačtyřicáté minutě prostřelil Lavingera KRYŠTOF BOUŘIL v závaru před jeho brankou - 2:3 a kontaktní branka tak byla na světě. A prakticky hned na to z mezikruží prostřelil hostujícího brankáře TOMÁŠ KOTYZA a začínalo se znovu od začátku - 3:3. Už to vypadalo, že zápas dojde do prodloužení, ale opak byl pravdou. Patnáct vteřin před koncem třetí třetiny prostřelil Hrstku RADEK FOJT a strhl vedení na děčínskou stranu - 3:4. Dvě vteřiny před závěrečnou sirénou ještě pečetil výhru střelou do prázdné branky PAVEL ZAJAN a bylo hotovo - 3:5. Děčínští tak získali další tři důležité body do tabulky.

HC Vlci Jablonec - HC Děčín 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 13. Nevyhoštěný (Pavlů, Kačírek), 49. Bouřil (Jursa, Kotyza), 51. Kotyza (Pilař, Pavlů) – 4. Tůma (Faigl), 23. Smola (Ineman, Fojt), 41. Volráb (Zicho), 60. Fojt (Smola), 60. Zajan

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Pošusta) – Loukota, Málek, Kaltenbock, Černohorský, Zicho, Tůma – Ineman, Sýkora, Faigl, Horák, Volráb, Oliverius, Zajan, Fojt, Kuchynka, Smola


Následující článek

Partneři

Více
Úvod