A-tým

Medvědi nestačili na Novou Paku, ta si z ledu Děčína odvezla všechny tři body

Medvědi nestačili na Novou Paku, ta si z ledu Děčína odvezla všechny tři body

5. 2. 2022

Vendula Zdražilová - V rámci šestatřicátého kola druhé hokejové ligy přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Bruslaře z Nové Paky, se kterými padli 2:5. Prohrála ale i Bílina, která tak nesnížila ztrátu na děčínský celek.

Medvědi si vypracovali dvě velké šance, ale pokaždé je zneškodnil hostující brankář. Hosté poté dost ožili a byli několikrát nebezpeční před Skokanem, který ale své brankoviště dvakrát po sobě také uhájil. V jedenácté minutě si připsal Skokan další zákrok, když se v jeho blízkosti z ničeho nic zjevil Petr Poppel. Jeho nebezpečná rána pak zapadla do Skokanovy lapačky. O dvě minuty později to zkusil z levého kruhu Daniel Volráb a po jeho ráně vytasil další parádní zákrok Krinwald. Opět se tedy skóre neměnilo. V osmnácté minutě se natlačil před Krinwalda MATĚJ HARKABUS, jenž ho k tyči prostřelil a poslal Medvědy do vedení - 1:0. Hosté ale stihli vyrovnat, když přesilovou hru využil PETR FOERSTER a začínalo se znovu od začátku - 1:1. A sedm vteřin před koncem potrestal zaváhání obrany TOMÁŠ NEZBEDA a Nová Paka dokonala obrat - 1:2.

Úvodní minuta druhé třetiny patřila Děčínu, ten hned po buly skóroval díky pohotovému zakončení LUKÁŠE ZIKY a začínalo se od nuly - 2:2. O tři minuty později však hosté opět vedli. Přesilovku využil PETR POPPEL střelou z levé strany a Medvědi museli dotahovat ztrátu - 2:3. Ve dvaatřicáté minutě se nebezpečně zjevil před Krinwaldem Tomáš Faigl, jeho rychlý pokus ale hostující brankář pokryl a nedovolil, aby Děčín vyrovnal. Po chvilce měli Děčínští dvě rozjeté akce, ale ani jednu nedotáhli do zdárného konce. Podobně si pak počínali i hosté. V závěru druhé části hry v přesilové hře skóroval PETR POPPEL a Nová Paka vedla od dva góly - 2:4.

Do začátku třetího dějství Děčín vstoupil hodně svižně a brzy se dočkal velké šance. Lukáš Hocelík předvedl hezké sólo a jeho zakončení mu pak pokazil Krinwald, který zapsal další zákrok. V devětapadesáté minutě zvýšil náskok Nové Paky PETR POPPEL, který pokusem z pravé strany načapal Skokana a završil tak třígólový večer - 2:5. Do konce třetí části se už nic nestalo a Nová Paka tak z ledu Děčína odvezla všechny tři body.

HC Děčín - BK Nová Paka 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Harkabus (Kroupa, Šeliga), 21. Zika (Tůma) – 20. Foerster (Leder, Najman), 20. Nezbeda (Krsek, Paršakov), 24. Poppel (Paršakov, Krsek), 38. Poppel (Nezbeda, Paršakov), 49. Poppel (Dlask)

Sestava HC Děčín:
Skokan (Kácha) – Loukota, Kučera, Kaltenböck, Arnold, Hocelík, Kroupa, V. Tůma – Zika, Janoušek, Zajan (A), Fojt, Volráb (C), Ineman, Šeliga, Chovanec, Harkabus, Faigl


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod