A-tým

Slovan Medvědy porazil vysoko 8:1

Slovan Medvědy porazil vysoko 8:1

3. 9. 2019 Vendula Zdražilová - Děčínští hokejisté po úspěšném turnaji v Trutnově zajížděli k dalšímu přátelskému utkání, a sice do nedalekého Ústí nad Labem. V pikantním duelu dvou spřátelených klubů nakonec prvoligový Slovan porazil Medvědy 8:1.
Už v páté minutě šel domácí Slovan do vedení. ONDŘEJ BLÁHA se uvolnil podél mantinelu a poté z mezikruží prostřelil Lavingera - 1:0. O chvíli později pálil Merta, ale děčínský brankář jeho střelu pokryl. Ve čtrnácté minutě přišla také velká šance na straně Děčína. Ondřej Sýkora našel na modré čáře Patrika Balcare, jehož dělovka skončila jen těsně vedle domácí svatyně. Poté se se šancemi roztrl pytel. Nejprve Medvědům velmi dobře známý Pavel Kordule orazítkoval tyč, na druhé straně pak Volke vychytal Ondřeje Sýkoru. 
 
Na začátku druhé třetiny bylo vyrovnáno. JAN SMOLA si sjel od mantinelu do mezikruží a odtud překonal Volkeho - 1:1. Avšak za tři minuty Slovan opět vedl, když se prosadil střelou z první PETR MARŠOUN - 2:1. Pět minut před koncem prostřední části hry měli Medvědi výhoru přesilové hry pět na tři, tu ale nepromněnili. Naopak minutu před koncem prostřední části hry udeřili opět hráči Ústí nad Labem. JAKUB WOJNAR, jenž přetavil ve třetí gól přečíslení Slovanu dva na jednoho - 3:1. 
 
Na začátku třetí třetiny šli domácí hráči do tříbrankového náskoku. LUKÁŠ ZUKAL předvedl individuální akci a poté zasunul puk pod beton děčínského brankáře - 4:1. Poté přišly tři slepené góly, o které se postupně postarali DAVID MERTA, ONDŘEJ PROCHÁZKA a PAVEL KORDULE. Slovan tak měl deset minut před vypršením třetí třetiny náskok už o šest gólů - 7:1. V pětapadesáté minutě pak už tak velký náskok navýšil JAN HAVEL, jenž svižnou střelou nedal děčínskému brankáři šanci - 8:1. V závěru zápasu mohl ještě kosmeticky upravit skóre Zdeněk Petráš, jehož pokus z bekhendu zastavil beton Martina Volkeho. Slovan tak v pikantním dueu s Děčínem nakonec zvítězil vysoko 8:1
 
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Děčín 8:1 (1:0, 2:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 5. Bláha O. (Kordule), 28. Maršoun (Wojnar, Mareš), 39. Wojnar (Kalaj), 44. Zukal, 49. Merta (Zdvořáček, Procházka), 50. Procházka (Merta), 51. Kordule (Procházka, Veber), 55. Havel (Merta) – 25. Smola (Ineman)
 
Sestava HC Děčín:
Lavinger (Brňák) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Zicho, Balcar – Zajan, Sýkora, Kuchynka, Damašek, Petráš, Dörner, Ineman, Smola, Faigl, Chovanec, Stuchlý

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod